Recept

  • Confetti taart
  • Confetti taart
  • Confetti taart
 
 
 
 

Flan Caramel

  • 8
    personen
  • 15 minuten
    (+ afkoeling)
  • makkelijk

Ingrediënten

  • 1 blik NESTLÉ Gecondenseerde Melk met Suiker Caramel *
  • 50 cl volle melk
  • 4 eieren en 2 eidooiers
  • 125 g suiker

Bereiding

  • 1Verwarm de oven voor op 160°C en zet er een taartvorm in.
  • 2Bereid een karamel met de suiker en 3 eetlepels water. Giet de karamel in de taartvorm als hij goudbruin is. Draai de taartvorm zodat de karamel de bodem en de randen van de taartvorm bedekt.
  • 3Bewerk de NESTLÉ Caramel met een garde in een kom. Giet er geleidelijk en al roerend de warme melk over. Voeg de eieren toe en meng goed. Giet het mengsel in de gekarameliseerde taartvorm.
  • 4Zet de taartvorm in een grote ovenschaal die tot 2/3 van de hoogte van de taartvorm gevuld is met warm water. Laat 45 min in de oven bakken of tot er een tandenstoker droog uitkomt.
  • 5Haal de flan uit de oven en laat deze afkoelen. Plaats deze daarna een paar uur in de koelkast. Haal de flan uit de vorm alvorens te serveren.

Tip: Breng de melk op smaak door er eventueel een geschraapt vanillestokje en/of citroenschil aan toe te voegen.

*enkel beschikbaar bij Carrefour

Panna Cotta

  • 8
    personen
  • 15 minuten
    (+ afkoeling)
  • makkelijk

Ingrediënten

  • 1 blik NESTLÉ Gecondenseerde Melk met Suiker Caramel *
  • 1 liter light-room
  • 200g pure chocolade (fijn gehakt)
  • 3 blaadjes gelatine (3 x 2g)

Bereiding

  • 1Laat de blaadjes gelatine een paar minuten in koud water weken.
  • 2Verwarm 80 cl light-room op een zacht vuurtje en voeg er de uitgelekte gelatine blaadjes bij. Roer tot alles volledig is opgelost en haal dan van het vuur.
  • 3Neem een kom en bewerk de NESTLÉ Caramel met een garde. Giet al mengend geleidelijk aan de room over het geheel.
  • 4Verdeel het deeg in 8 glazen, dek af en zet een paar uur in de koelkast.
  • 5Om te serveren, breng 20 cl room zachtjes aan de kook in een steelpan. Haal van het vuur, voeg de fijngehakte chocolade toe en laat gedurende 2 minuten rusten. Alles mengen en over de panna cotta gieten. Dien meteen op.

Tip: U kunt de chocoladesaus vervangen door een coulis van mango of van rode vruchten.

*enkel beschikbaar bij Carrefour

Confettitaart

  • 24 stuks
  • 20 minuten
    (+ afkoeling)
  • makkelijk

Ingrediënten

  • 1 blikje NESTLÉ Gecondenseerde Melk met Suiker
  • 200 g fondant dessertchocolade
  • 300 g Petit-Beurre koekjes
  • 100 g boter
  • Mini SMARTIES

Bereiding

  • 1Doe de Petit-Beurre koekjes in een grote zak, sluit hem en sla de koekjes in kleine stukjes.
  • 2Giet de boter, in blokjes gesneden, in een kookpan en laat verwarmen op een laag vuur. Zodra ze begint te smelten, af en toe roeren, tot een mooi glad mengsel.
  • 3Neem van het vuur, voeg de gecondenseerde melk toe en roer goed. Voeg vervolgens de in stukjes gebroken Petit-Beurre koekjes toe en meng zorgvuldig met een spatel.
  • 4Bedek een vorm met bakpapier of versheidsfolie en giet er de bereiding in. Druk goed aan, strijk het oppervlak glad en versier met Mini SMARTIES die u lichtjes indrukt. Dek toe en laat minstens 3 u. rusten in de koelkast.
  • 5Ontvorm en dien op.