Een duik in het hart van innovatie met het Colruyt-team

Colruyt en Nestlé delen dezelfde ambitie: het aanbieden van duurzame voeding die voldoet aan de steeds veranderende behoeften van de consument. Om de samenwerking rond een aantal belangrijke thema's te versnellen, nodigden we een duo duurzaamheids- en inkoopmanagers van Colruyt uit voor een exclusief bezoek aan ons Onderzoekscentrum in Lausanne in Zwitserland.

Met wereldwijd 4.100 R&D-medewerkers en een jaarlijkse investering van meer dan CHF 1,7 miljard, heeft Nestlé het meest geavanceerde wetenschappelijke en innovatienetwerk in de voedingsindustrie. In Zwitserland heeft Nestlé verschillende onderzoekscentra en een incubator (R+D Accelerator). Het Colruyt-team werd eind 2022 in Lausanne ontvangen om zich niet alleen te verdiepen in de nieuwste ontdekkingen van onze onderzoekers, maar ook in lopende projecten.
Klimaatuitdagingen en landbouwwetenschappen
Na een presentatie over onze verbintenissen om regeneratieve voedselsystemen op grote schaal te bevorderen, met concrete marktvoorbeelden uit heel Europa, ontdekten onze bezoekers de belangrijkste onderzoeksgebieden van onze afdeling landbouwwetenschappen. Hoe werken we aan het verminderen van methaan in onze melkveebedrijven (lees hier het artikel)? Welke granen en peulvruchten hebben een lage uitstoot? Hoe kunnen we onze koffieplanten helpen om het hoofd te bieden aan de klimaatverandering?
100% veilige, volledig papieren verpakkingen
Het Nestlé Institute of Packaging Science, ingehuldigd in 2019, werkt aan tientallen oplossingen voor verpakkingsmaterialen, -ontwerpen en -modellen. Het Colruyt-team kon er kennismaken met een van de laatste innovaties van onze onderzoekers: een verpakking die volledig uit papier bestaat en voedselveiligheid garandeert. Een presentatie die veel enthousiasme wekte en aanleiding gaf tot veel vragen.
Zeevruchten eten zonder zich te compromitteren
Een ander belangrijk moment van het bezoek was de presentatie van de nieuwste plantaardige alternatieven op de banken van onze R+D Accelerator, een unieke incubator waar start-ups uit de hele wereld en onze medewerkers hun ideeën pitchen. Dat alles onder het genot van een reeks heerlijke plantaardige caffè lattes die bij consumentenpanels in alle opzichten een succes zijn.
Maar waar alle deelnemers die dag van onder de indruk waren en overtuigd waren van de pioniersrol van Nestlé, was de gastronomische plantaardige maaltijd bereid op basis van Garden Gourmet producten. Op het menu: Voie Gras toast, Vuna (tonijn) sushi, Vrimps (garnalen), roerei en zelfs inktvis! Heerlijke producten die een minimaal aantal ingrediënten bevatten, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Het bewijs dat niets de vegetarische revolutie die zich bij Nestlé voltrekt tegenhoudt.
Hoe nu verder?
Dit bezoek is niet alleen een geweldige bron van inspiratie, maar ook een gelegenheid voor Nestlé en zijn klanten om hun samenwerking in een bredere context te bespreken. Een ervaring die resulteert in een beter begrip van de uitdagingen waarmee elke partij wordt geconfronteerd en de wens om hun krachten te bundelen om samen vooruit te gaan naar de toekomst.


-
Vergroening van het witte goud: hoe Nestlé innoveert in melkveebedrijven om zijn CO2-uitstoot te verminderenLees het artikel
-
Duurzame bevoorrading: wat verwachten onze shoppers?Lees het artikel
-
Hoe kunnen wij onze logistiek en productie koolstofvrij maken?Lees het artikel
-
Dacht u dat u alles had geprobeerd op het gebied van duurzame bevoorrading?Lees het artikel
-
Walk the talk: 3 circulaire initiatieven om van te lerenLees het artikel