Sort results by
Sort results by

Werken aan een afvalvrij toekomst

 

Met het plastic afval dat zich blijft ophopen op stortplaatsen en in onze oceanen, waardoor de dieren in het wild in gevaar worden gebracht, is het aanpakken van plasticvervuiling nog nooit zo dringend geweest. Het is een dringende prioriteit voor ons en een verantwoordelijkheid die we serieus nemen.

We versnellen onze acties om het probleem van plastic afval aan te pakken en zijn vastbesloten om een betekenisvol verschil te maken overal waar wij actief zijn.

We boeken vooruitgang maar er staat nog heel wat voor de boeg. We willen een leider zijn op dit gebied.

Onze visie en verbintenis

Onze visie is dat geen van onze verpakkingen, met inbegrip van die van plastic, op een stortplaats of bij het zwerfafval terechtkomt. Onze visie is niet alleen een hoogstaand ideaal - we werken er hard aan om het waar te maken en helpen om een afvalvrije toekomst te realiseren.

We hebben vorig jaar ons streven aangekondigd om 100% van onze verpakkingen in 2025 recycleerbaar of herbruikbaar te maken. In januari 2019 hebben we onze bredere visie voor een afvalvrije toekomst uiteengezet en een reeks specifieke acties aangekondigd om onze verbintenis na te komen.

Hoewel we waar mogelijk recyclageopties nastreven, weten we dat 100% recycleerbaarheid niet voldoende is om het probleem van plastic afval succesvol aan te pakken. We moeten de grenzen verleggen en meer doen. We zijn vastbesloten om elke optie te bekijken om deze complexe uitdaging aan te pakken en om gebruik te maken van meerdere oplossingen die nu een impact kunnen hebben. Wij geloven bijvoorbeeld in de waarde van recycleerbare en composteerbare op papier gebaseerde materialen en biologisch afbreekbare polymeren op plaatsen waar geen recyclage-infrastructuur bestaat.

Bij het inzetten van nieuwe oplossingen zullen we nooit de gezondheid van onze consumenten schaden. Over de veiligheid en kwaliteit van onze voedingsmiddelen en dranken kan niet onderhandeld worden.

Onze acties

Het complexe probleem van plasticvervuiling vereist een inclusieve en gezamenlijke aanpak. Om deze doelstelling te realiseren, zijn specifieke acties vereist. In overeenstemming met deze aanpak ondernemen we concrete stappen op het gebied van:

1. Baanbrekende alternatieve materialen

We hebben het Nestlé Institute for Packaging Sciences opgericht om duurzame verpakkingsmaterialen te ontwikkelen en samen te werken met industriële partners om onderzoek en innovatie op te schalen. Via het instituut onderzoeken we momenteel een reeks innovaties, waaronder nieuwe op papier gebaseerde materialen en biologisch afbreekbare/composteerbare polymeren die ook recycleerbaar zijn.

We hebben onze op papier gebaseerde verpakking wereldwijd op de markt gebracht voor Nesquik in het eerste kwartaal van 2019 en zullen dat voor de Yes!-repen doen in de tweede helft van 2019. Smarties gaat in 2019 ook plasticvrije, op papier gebaseerde verpakkingen lanceren en Milo zal op papier gebaseerde zakjes introduceren in 2020.

We werken aan een geleidelijkie afschaffing van alle plastic die niet-recycleerbaar of moeilijk te recycleren is voor al onze producten wereldwijd tegen 2025 (pdf, 50Kb).

In het kader van deze verbintenis zijn we vanaf februari 2019 begonnen met het verwijderen van alle plastic rietjes uit onze producten.

Nestlé Waters werkt eraan om het gerecycleerde PET-gehalte in zijn flessen wereldwijd op te trekken tot 35% in 2025. Tegen 2025 zal het in de Verenigde Staten 50% bedragen, met een specifieke focus op Poland Spring, en 50% voor de Europese merken Acqua Panna, Buxton, Henniez en Levissima.

We zijn een wereldwijd partnerschap met Danimer Scientific aangegaan om een biologisch afbreekbare en recycleerbare fles voor onze wateractiviteiten te ontwikkelen.

Wij zijn ons bewust van de uitdagingen om gerecycleerde materialen voor de verpakkinghttps://www.systemiq.earth/stop/ van voedingswaren te verkrijgen en zijn een samenwerking aangegaan met PureCycle Technologies om gerecycleerd polypropyleen van voedingskwaliteit te produceren.

We hebben ons aangesloten bij NaturALL Bottle Alliiance , dat zich ten doel stelt om 100% biogebaseerde PET te ontwikkelen voor gebruik in onze wateractiviteiten.

2. Bouwen aan een afvalvrije toekomst

We gaan een partnerschap aan met Project STOP, een frontlijninitiatief gericht op het lekken van plastic in de oceaan, via partnerschappen met steden en overheden in Zuidoost-Azië. Ons eerste Project STOP-proefproject wordt uitgevoerd in Indonesië.

We zijn stichtende ondertekenaar van het New Plastics Economy Global Commitment, een initiatief dat gezamenlijk wordt geleid door The Ellen MacArthur Foundation en VN Milieu om vooruitgang in de aanpak van het plasticafvalprobleem te bevorderen en aan te moedigen.

We zijn vastbesloten om ons gebruik van plastic voor eenmalig gebruik te verminderen. We introduceren herbruikbare verpakkingen, nieuwe leveringssystemen en innovatieve bedrijfsmodellen.

We werken samen met de Loop-organisatie om herbruikbare verpakkingen te ontwikkelen. We testen momenteel herbruikbare ijspotjes voor ons merk Haagen-Dazs in de VS.

Dispensers voor Nescafé en Milo zijn al beschikbaar in veel landen over de hele wereld.

Begin 2020 lanceren we nieuwe waterdispensers met behulp van de nieuwste technologie, zodat consumenten hun eigen herbruikbare flessen kunnen vullen.

We werken samen met Veolia aan het verzamelen, sorteren en recycleren van plastic materiaal, met een bijzondere nadruk op soepele plastic verpakkingen. Het partnerschap zal ook onderzoek doen naar technologieën om haalbare recyclagemodellen voor verschillende landen vast te stellen. Dit omvat chemische recyclagetechnologieën die Nestlé zullen helpen om het gerecycleerde gehalte van zijn verpakkingen voor flessenwater te verhogen tot 35% en dat voor alle productverpakkingen te verhogen tot 15% tegen 2025.

Samen met andere bedrijven hebben we onlangs de Africa Plastics Recycling Alliance gelanceerd om de recyclage-infrastructuur in Subsaharaans Afrika te ontwikkelen - en daarbij banen te creëren.

3. Nieuw gedrag aansturen

Alle 4.200 Nestlé-vestigingen wereldwijd elimineren plastic wegwerpartikelen die niet kunnen worden gerecycleerd.

Onze werknemers over de hele wereld wijden hun vrijwilligersdagen aan het verwijderen van zwerfafval en zullen deelnemen aan de opruimacties op WereldOceaanDag (8 juni). Voor meer informatie over hoe u kunt meedoen, kunt u de WereldOceaanDag-website raadplegen.

  

Meer Weten?

Wat doet Nestlé om verpakkingsafval aan te pakken

Nestlé en de recyclage en terugwinning van plastic

Gerelateerd nieuws