Sort results by
Sort results by

Onze jongeren steunen

 

Nestlé needs YOUth

Nestlé needs YOUth is het eerste privé-initiatief om jongeren te helpen om hun inzetbaarheid te vergroten.

 

Nestlé wil een concrete bijdrage leveren aan de bestrijding van jeugdwerkloosheid en is van mening dat het oplossen van dit probleem niet alleen onder de verantwoordelijkheid van de autoriteiten valt, maar dat de bedrijven er ook aan moeten bijdragen als economische actor. Daarom hebben wij Nestlé needs YOUth opgericht in 2013, het eerste privé-initiatief om jongeren te helpen om hun inzetbaarheid te vergroten..

Onze ambitie

10 miljoen jongeren over de hele wereld helpen om toegang te krijgen tot economische opportuniteiten tegen 2030. Een ambitie aangekondigd in 2018 door Mark Schneider, CEO van Nestlé, in New York, in het kader van de week van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Om onze ambities wereldwijd te realiseren, hebben wij 3 belangrijke gebieden gedefinieerd :

  • De inzetbaarheid vergroeten
  • De nieuwe generatie landbouwondernemers steunen
  • Het ondernemerschap van jongeren stimuleren

Nestlé is ook een van de eerste bedrijven die toetreedt tot het "Wereldinitiatief voor degelijke jeugdwerkgelegenheid", geleid door de Internationale Arbeidsorganisatie.

Onze acties

In België hebben bijna 400 jongen van 18 tot 30 jaar tussen 2014 en 2016 een baan gekregen of een stage gevolgd. Wij verbinden ons ertoe om ongeveer 420 extra opportuniteiten te bieden voor de periode 2017-2020. Terwijl de meeste bedrijven vandaag hun personeelsbestand inkrimpen, verbindt Nestlé zich ertoe om verder aan te werven

.

De Alliance for YOUth

Alliance for YOUth

De Alliance for YOUth is een initiatief van de bedrijfswereld dat gericht is op het bevorderen van de jeugdwerkgelegenheid in Europa. Het werd in 2014 gelanceerd door Nestlé en verenigt nu meer dan 200 grote en kleine bedrijven. 

De bedrijven hebben bovendien meer dan 600 duale opleidingsprogramma's opgezet in Europa en 10.000 workshops georganiseerd om jonge afgestudeerden voor te bereiden op sollicitatiegesprekken of om hen te helpen de arbeidsmarkt te betreden.

De aangesloten bedrijven bij de Alliance for YOUth in Europa hebben sinds 2014 opleidingen en banen aangeboden aan 115.000 Europese jongeren.

In België

In 2015 hebben op initiatief van Nestlé een aantal grote bedrijven zich verenigd om samen een Alliance for YOUth op te richten in België, waarvan het doel is om op korte en middellange termijn honderden banen en stages aan te bieden voor jongeren onder de 30 jaar.

Tot dusver hebben de leden van de Alliance for YOUth in België meer dan 8000 banen en stages aangeboden aan jongeren onder de 30 jaar. .

Het programma "Readiness for work"

Om de jongeren te helpen zich voor te bereiden op een sollicitatiegesprek, een cv op te stellen en het werkkader binnen het bedrijf te begrijpen, stellen wij enkele tools en tips tot hun beschikking.