Sort by
Sort by

Wij verbinden ons tot een afvalvrije toekomst

Verpakkingen beschermen voedsel en drank, garanderen de kwaliteit en versheid van producten, delen voedingsinformatie mee en voorkomen voedselverspilling.

Deze essentiële eisen mogen echter niet ten koste gaan van onze planeet. Daarom is het essentieel om afval te verminderen, teruggewonnen materialen te beheren en de recycleerbaarheid en circulariteit te vergroten. Ons doel is ambitieus: ervoor zorgen dat geen van onze verpakkingen, met inbegrip van plastic, op een vuilnisbelt of als afval op het land, in zeeën, meren of rivieren belandt.

Wij hechten veel belang aan verpakking in het kader van onze verbintenis om het wereldwijde probleem van voedselverspilling aan te pakken. Wij evalueren onze eigen praktijken, werken samen met andere spelers in de sector en maken de consumenten bewust van dit cruciale probleem.

Een circulaire economie bevorderen

Een lineaire aanpak bij het ontwerpen van een product (of dienst) betekent natuurlijke hulpbronnen gebruiken zonder na te denken over hun regeneratie en het product als gewoon afval beschouwen na gebruik. Het is echter essentieel dat dit model evolueert naar een circulaire visie om verspilling en de druk op ecosystemen zoals water, biodiversiteit, lucht en bodem te verminderen.

Soutenir l'économie circulaire

Wij zetten ons actief in om een circulaire economie te bevorderen door onze verpakkingen te verbeteren, het gebruik ervan te verminderen en verschillende soorten verpakkingen aan te bieden en te optimaliseren.

Dit omvat het verminderen van ons gebruik van nieuw plastic, het bevorderen van hergebruik- en navulsystemen en het verhogen van ons gebruik van papieren verpakkingen.

Soutenir l'économie circulaire

Het gebrek aan infrastructuur wereldwijd is groot en hebben we niet meteen in de hand, maar we werken samen met partners over de hele wereld om efficiënte inzamelpraktijken te modelleren en om bij te dragen aan het opzetten van sorteer- en recyclagesystemen in de landen waar wij actief zijn.

Wij verheugen ons ook over de introductie van nieuwe wet- en regelgeving die gericht is op het verbeteren van het milieuprofiel van verpakkingen. 

Tegen 2025 willen wij meer dan 95% van onze plastic verpakkingen zo ontwerpen dat ze kunnen worden gerecycleerd, met de ambitie om uiteindelijk 100% recycleerbare of herbruikbare verpakkingen te bereiken. Tegen 2025 zullen wij ook ons gebruik van nieuw plastic met een derde verminderen.