Sort by
Sort by

Nestlé en de etikettering op de voorkant van de verpakkingen

Ons doel is om de consumenten nauwkeurige en transparante voedingsinformatie te bieden door middel van productetikettering. Op basis van gedegen wetenschappelijk onderzoek moet dat in een formaat zijn dat hen helpt om weloverwogen keuzes te maken op het gebied van voeding en drank.

Wij ondersteunen de ontwikkeling van geharmoniseerde transparante etiketteringssystemen. Een uniforme aanpak zou voedings- en drankbedrijven helpen om de consumenten dezelfde informatie te verstrekken, ongeacht het land of de regio. Daarentegen zou een wildgroei van nationale etiketteringsprogramma's het begrip van de consument kunnen belemmeren.

Nestlé blijft samenwerken met regionale en lokale sectororganisaties en overheden om te beoordelen wat de beste manier is om voedingsinformatie op verpakkingen mee te delen. Zo hebben we ons bijvoorbeeld aangesloten bij de lokale programma’s voor voedingswaarde-etikettering op de voorzijde van de verpakking in het Verenigd Koninkrijk en Australië (respectievelijk het kleurgecodeerde GDA-systeem en de Health Star Rating).

Op het Europese vasteland ondersteunen we het gebruik van de Nutri-Score als het bevoorrechte voedingswaarde-etiketteringsprogramma voor voeding en drank. De Nutri-Score zal in 2019 op de Nestlé-producten verschijnen in Frankrijk, Zwitserland en België - landen die nu al hun steun voor het programma hebben uitgesproken. We zetten ons constructieve engagement in de andere Europese landen voort om een optimaal resultaat voor alle Europeanen te waarborgen.

Buiten Europa vervolgen we onze contacten met de gezondheidsautoriteiten en evalueren we nieuwe benaderingen, waarbij we pleiten voor geharmoniseerde etiketteringsprogramma’s.

 

 

 

Juni 2019