Sort by
Sort by

Het welzijn van landbouwhuisdieren in de toevoerketen van Nestlé

Wij hopen een positieve verandering tot stand te brengen voor het welzijn van landbouwhuisdieren.

In 2014 waren wij het eerste grote voedingsbedrijf dat een wereldwijd partnerschap voor drie jaar aanging met een internationale ngo voor de verdediging van het welzijn van dieren, World Animal Protection, en we hebben het engagement van Nestlé voor het welzijn van landbouwhuisdieren geactualiseerd. Dit engagement definieert onze basiseisen op het gebied van het verantwoord inkopen van vlees, gevogelte, eieren en zuivelproducten en maakt deel uit van onze Richtlijnen voor Verantwoord Inkopen (RSG) waarover niet onderhandeld kan worden.

Wij superviseren de evaluaties in boerderijen van onze toevoerketens voor zuivelproducten, vlees, gevogelte en eieren, die onder andere gericht zijn op de praktijken inzake het welzijn van landbouwhuisdieren. Wij publiceren de resultaten in ons jaarverslag Nestlé en de samenleving.

Wij werken eraan om de geïdentificeerde goede praktijken uit te breiden en corrigerende plannen te implementeren voor de te verbeteren gebieden. We zullen het aantal evaluaties in onze algemene toevoerketen verder uitbreiden.

Daarnaast heeft Nestlé, in de afgelopen vijf jaar en tot het einde van 2016, deelgenomen aan een internationale multi-actoren werkgroep om een technische ISO-specificatie te ontwikkelen voor het beheer van het welzijn van landbouwhuisdieren. Naar aanleiding van deze publicatie zal deze norm helpen bij de implementatie van de beginselen van dierenbescherming van de Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE).

In het kader van ons algemeen engagement om te reageren op de bezorgdheid over het welzijn van de landbouwhuisdieren in onze wereldwijde toevoerketen kondigden wij in december 2015 aan dat Nestlé zich tegen 2020 ging bevoorraden in eieren van in vrijheid gekweekte kippen. In Europa en de rest van de wereld ontwikkelen wij proefprojecten om een routekaart vast te stellen voor de bevoorrading in eieren van in vrijheid gekweekte kippen.