Sort by
Sort by

Nestlé en beschuldigingen van verschillen in de productkwaliteit en het gebruik van ingrediënten in de EU

Nestlé produceert meer dan 10.000 verschillende voedingsmiddelen en dranken, die allemaal voldoen aan dezelfde hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen. Onze recepten weerspiegelen culturele verschillen tussen landen en regio's, ook binnen de Europese Unie; ze zijn immers afgestemd op de voorkeuren van de lokale consument. Overal waar we onze producten verkopen, streven we altijd naar de hoogste kwaliteit en de beste smaak voor onze consumenten.

In sommige van onze producten die binnen de EU worden verkocht, kunnen de ingrediënten enigszins verschillen. Dit is om tegemoet te komen aan de voorkeuren van de lokale consument, maar kan ook te wijten zijn aan verschillen in de grondstoffen, technische en logistieke redenen, de naleving van nationale regelgeving of gefaseerde renovatie- en innovatieprojecten. Het is belangrijk te erkennen dat verschillen in recepten voor producten met dezelfde merknaam niet betekenen dat ze van "tweevoudige" of "inferieure" kwaliteit zijn.

Al onze producten voldoen aan dezelfde reeks globale voedingscriteria. Ongeacht waar we ze produceren of verkopen, zetten we ons in om hun voedingsprofiel te verbeteren. Zo heeft Nestlé zich er bijvoorbeeld wereldwijd toe verbonden om het suiker- en natriumgehalte te verlagen en transvetzuren uit onze producten te verwijderen.

Veel Nestlé-fabrieken in Oost-Europa produceren producten voor de West-Europese markten en omgekeerd. We verdelen in Bulgarije geproduceerde KitKat-repen over heel Europa en we produceren Nescafé oploskoffie in de productievestigingen in Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje voor verkoop over het hele continent. Er bestaan wereldwijd meer dan 200 verschillende blends van Nescafé.

We blijven voldoen aan alle eisen op het gebied van voedselveiligheid en andere wettelijke eisen in de Europese Unie en elders met betrekking tot de producten die we produceren en verkopen.

 

 

 

 

 

Juni 2019