Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé en beschuldigingen van verschillen in de productkwaliteit en het gebruik van ingrediënten in de EU

Nestlé produceert meer dan 10.000 verschillende voedingsmiddelen en dranken, die allemaal voldoen aan dezelfde hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen. Onze recepten weerspiegelen culturele verschillen tussen landen en regio's, ook binnen de Europese Unie, ontwikkeld volgens lokale consumentenvoorkeuren. Er kunnen enkele kleine verschillen zijn in de ingrediënten van sommige van onze producten binnen de EU om rekening te houden met de lokale consumentenvoorkeuren.

Al onze producten voldoen aan dezelfde reeks algemene voedingscriteria en we streven ernaar om het voedingsprofiel ervan te verbeteren, ongeacht waar ze worden vervaardigd of verkocht. Zo is Nestlé wereldwijd verplichtingen aangegaan om het suiker- en natriumgehalte geleidelijk te verminderen en transvetzuren uit onze producten te verwijderen.

Veel Nestlé-fabrieken in Oost-Europa vervaardigen producten voor West-Europese markten en omgekeerd. In Bulgarije vervaardigde KitKats worden verdeeld over heel Europa en we vervaardigen Nescafé oploskoffie in productievestigingen in Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje voor verkoop over het hele continent. Er bestaan meer dan 200 verschillende mengsels van Nescafé wereldwijd. We zullen blijven voldoen aan alle voedselveiligheids- en andere wettelijke vereisten in de Europese Unie en elders met betrekking tot de producten die wij vervaardigen en verkopen.

Gebruikt Nestlé goedkopere ingrediënten voor de producten voor consumenten in Oost-Europa dan voor de producten die in West-Europa worden verkocht?

Nee. Onze producten voldoen aan de verwachtingen van de consument, ongeacht waar we ze verkopen. Er kunnen enkele kleine verschillen zijn in de ingrediënten van sommige van onze producten, verschillen die gebaseerd zijn op culturele verschillen en consumentenvoorkeuren.

Voor welke producten die in Oost-Europa worden verkocht, worden andere ingrediënten gebruikt?

Een klein aandeel van onze in de EU verkochte portefeuille kan vervaardigd zijn met lichtjes andere ingrediënten in verschillende landen.

De Hongaarse Autoriteit voor Voedselveiligheid heeft onlangs aangevoerd dat er sprake is van verschillen in de smaak en de textuur tussen de Nestlé Nesquik die in Hongarije wordt verkocht en deze die in Oostenrijk wordt verkocht. Is dat waar?

Nee. Er is geen verschil in de recepten die worden gebruikt om de Nesquik te produceren die in elk van beide landen wordt verkocht.

Moeten bedrijven dezelfde recepten gebruiken in heel Europa om een uniforme bescherming van de consumentenrechten te waarborgen?

We nemen kennis van de komende discussies over deze kwestie en wachten op duidelijkheid inzake de aanpak die de Europese Commissie zal hanteren.