Sort by
Sort by

Nestlé en Bisfenol A

Nestlé hecht veel belang aan de veiligheid van zijn producten en de tevredenheid van de consument. Wij zorgen ervoor dat alle verpakkingsmaterialen veilig zijn en in overeenstemming zijn met de regelgeving, en toch voldoen aan de wensen en voorkeuren van de consument.

De autoriteiten ter zake, zoals de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), Health Canada en Food Standards Australia-New Zealand (FSANZ), hebben allemaal geconcludeerd dat de huidige niveaus van BPA die in verpakkingsmaterialen worden gebruikt geen risico vormen voor de gezondheid van de consumenten, met inbegrip van kinderen. De Food and Drug Administration (FDA) van de Verenigde Staten heeft onlangs de beschikbare wetenschappelijke gegevens over BPA onderzocht en een aanbeveling gepubliceerd om aanvullende studies over de veiligheid van BPA te starten. Ze bevestigt echter eveneens dat de consumenten de bestaande producten veilig kunnen blijven gebruiken. Hoewel BPA veilig is en geen gevaar vormt voor de gezondheid van de consumenten, zijn wij de publieke verbintenis aangegaan om het uit onze verpakkingsmaterialen te verwijderen.

Sinds 2009, toen we een wereldwijd programma lanceerden om veiligere en passende alternatieven voor bisfenol A te beoordelen, werken wij eraan om BPA in verpakkingen in contact met voedingsmiddelen te vervangen door alternatieve materialen. Wij voeren deze oplossingen alleen in als onze tests aantonen dat de nieuwe materialen een bescherming bieden en veilig zijn. Wij hebben BPA al verwijderd uit onze verpakkingen van babyvoeding en zijn van plan om tot een uitgebreide portfolio van producten te komen waarvan de verpakkingen in contact met voedingsmiddelen geen BPA bevatten, wanneer er andere veilige en passende oplossingen bestaan.

De technische uitdagingen om BPA te vervangen door veilige en geschikte alternatieven vereisen een actieve samenwerking tussen de producenten van voedingsmiddelen, de verpakkingsbedrijven, de wetenschappers en de maatschappelijke groeperingen. En terwijl de vervanging van dit materiaal een uitdaging vormt voor de voedingsmiddelenindustrie als geheel hebben wij ons, bij Nestlé, ertoe verbonden om een toonaangevende rol te spelen door de veiligheid, kwaliteit en aanvaardbaarheid van verpakkingsmaterialen voor voedingsmiddelen te helpen verbeteren.