Sort by
Sort by

Nestlé in België

Sinds 1925...

Nestlé heeft sinds 1925 een vestiging in België, in Sint-Jans-Molenbeek in Brussel.

Deze gemeente in het noordoosten van de hoofdstad bood, in de jaren 1920 industriële troeven en belangrijke verbindingswegen. 

In het begin van de jaren 1950 verhuisde Nestlé naar een naburige gemeente en vestigde zijn kantoren in de bestaande Maggi-fabriek in Anderlecht.

De aanwezigheid van de spoorlijn naast de fabriek vormde in die tijd al een groot voordeel voor het goederenvervoer, zowel dat van grondstoffen als dat van afgewerkte producten.

Het gebouw onderging verschillende renovatiewerken en de fabriek werd verbouwd tot kantoren vanaf 1959.

In de loop der jaren zijn verschillende productievestigingen uitgebaat in België, meer bepaald in de provincies Antwerpen (productie van chocolade), Oost-Vlaanderen (productie van verse melkproducten en fijne vleeswaren) en Luik (babyvoeding en diepvriesproducten van Maggi).

In 1994 heeft Nestlé, nog steeds in Anderlecht, een volledig nieuw gebouw laten optrekken, waar het nu nog zijn kantoren heeft. 

Momenteel baat de Nestlé-groep slechts één industriële vestiging uit in België: de fabriek van Etalle, in de provincie Luxemburg, die de mineraalwaters Pure Life en Valvert bottelt.

Vandaag...

De verschillende onderdelen van Nestlé in België en Luxemburg hebben in  2019 een omzet van meer dan 500 miljoen euro behaald. Momenteel zijn er meer dan 800 medewerkers tewerkgesteld in de verschillende Belgische vestigingen van de groep.

Nestlé Belgilux NV , heeft als hoofdactiviteiten de productie, de invoer en het verhandelen van voedingsproducten in België en in het Groothertogdom Luxemburg.

De administratie en de marketing van Nestlé Belgilux NV zijn gecentraliseerd in Brussel op het volgende adres:

Nestlé Belgilux NV

Birminghamstraat 221
1070 Brussel
Tel: +32 (0)2 529 52 52
Fax: +32 (0)2 529 56 00
KBO 0402.231.383
RPR Brussel

 

Producten voor alle leeftijden, alle momenten en dit een leven lang

In België is Nestlé aanwezig in alle voedingscategorieën voor courante en gespecialiseerde consumptie, van babyvoeding tot medische voeding, via alle consumptiemomenten van de dag. Er meer over weten