De Superbabies zijn terug! Om de Internationale Week van de Borstvoeding te steunen!

To Press Releases listVevey - Zwitserland,aug 2, 2016

 

De Start Healthy, Stay Healthy “Superbabies” van Nestlé zijn terug om de Internationale Week van de Borstvoeding te steunen. Nestlé Start Healthy, Stay Healthy geeft ouders en verzorgers voorlichting over de juiste voeding en voedingsgewoonten in de eerste 1000 dagen, waaronder borstvoeding als de beste voedingsstart in het leven.

Vorig jaar bereikten wij 20 miljoen moeders wereldwijd met voorlichtingscampagnes zoals de Superbabies

Borstvoeding is de beste voeding voor de baby. Daarom steunt Nestlé de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie om uitsluitend borstvoeding te geven in de eerste zes levensmaanden en daarna, gevolgd door de introductie van geschikte voedzame bijvoeding naast voortgezette borstvoeding tot de leeftijd van twee jaar. Daarom vieren wij ook ieder jaar, in de eerste week van augustus, de Internationale Week van de Borstvoeding.

Het thema van dit jaar, "Een Sleutel tot Duurzame Ontwikkeling", benadrukt het verband tussen borstvoeding en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Borstvoeding is eenvoudig, slim en goedkoop. De beschermende effecten van moedermelk gaan veel verder dan de voordelen in de kindertijd.

Borstvoeding speelt ook een rol bij het verminderen van het risico op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen op latere leeftijd, zoals obesitas en diabetes. Of een kind nu wordt geboren in een hoog- of laag-inkomensland, borstvoeding biedt voordelen voor de gezondheid voor zowel de baby als de moeder.

Onze inzet voor de beste voeding voor baby’s houdt in dat wij ook borstvoedingsvriendelijke omgevingen creëren voor onze medewerksters. Onze Global Maternity Protection Policy (Wereldwijd Beleid inzake Moederschapsbescherming) garandeert moederschaps-, vaderschaps- en adoptieverlof en is een van de meest vooruitstrevende programma’s in de sector. Dit geldt ook voor de ondersteuning van borstvoeding op de werkplek, met meer dan 200 borstvoedingsruimtes voor moeders wereldwijd.

Dit jaar brengt onze Superbabies-campagne hulde aan de moeders die borstvoeding geven en nodigt iedereen in hun omgeving uit om hen te steunen tijdens deze belangrijke periode. Doe uw belofte door middel van de hashtag #HelpMomsBreastfeed.