Goede start voor het initiatief voor de tewerkstelling van jongeren van Nestlé

To Press Releases listVevey - Zwitserland,jun 3, 2014

Sinds het begin van dit jaar kregen al meer dan 4000 jongeren onder de 30 hulp van 'Nestlé needs YOUth', een programma dat werd opgericht om de werkloosheid onder Europese jongeren aan te pakken.

Zowat 1500 jongeren vonden een vaste, voltijdse baan. Nog eens 1500 kregen een stage aangeboden of schreven zich in voor een opleidingsprogramma en meer dan 1.100 kregen een tijdelijk contract aangeboden bij Nestlé.

Nestlé heeft zich ertoe verbonden om tewerkstellingskansen te vinden in Europa voor meer dan 20.000 jongeren onder de 30 en om hun professionele vaardigheden bij te schaven zodat ze meer kans maken op een baan - binnen het bedrijf, bij leveranciers of elders.

Een bijdrage leveren

"De eerste resultaten van ons programma zijn meer dan bemoedigend," aldus Laurent Freixe, Nestlé Executive Vice President en Zone Director voor Europa.

"Dit is nog maar het begin. Ik ben overtuigd dat de kansen die wij bieden ervoor zullen zorgen dat duizenden jongeren in Europa de nodige vaardigheden kunnen verwerven."

'Nestlé needs YOUth' werd bij de lancering vorig jaar hartelijk onthaald door de Europese Commissie, de nationale overheid en de partners en leveranciers van Nestlé.

ALLiance for YOUth

Volgende maand start Nestlé met de tweede stap in het programma: “ALLiance for YOUth (ALL for YOU)”.

Het is de bedoeling om daarbij nog meer mogelijkheden te creëren om iets te doen aan de werkloosheid bij de Europese jongeren. Bij deze stap zijn de partners en leveranciers van het bedrijf van dichterbij betrokken.

Het evenement, dat in het Portugese Lissabon doorgaat, kan rekenen op de aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Commissie en andere politici, evenals belangrijke zakenmensen uit heel Europa.

Aanverwante artikels

Nestle onthult European Youth Initiative

Innovatie ondersteunt investeringen Nestlé in Europa

Grootste investering van Nestlé ooit in Duitsland

Nestlé stimuleert investeringen in Europa met nieuwe fabriek in VK

Nestlé vergroot capaciteit met nieuwe investering in Hongarije

Nestlé versterkt Nespresso met investering van CHF 300m in Zwitserland

Contactpersoon media  - Tel: +41 21 924 2200