Nestlé belooft Zero Waste in Europa tegen 2020

To Press Releases listVevey, Zwitserland,okt 18, 2013

Zero Waste

 

Nestlé kondigt aan te streven naar een zero waste productieproces in alle 150 Europese fabrieken voor 2020.

Dit betekent dat er geen fabrieksafval naar een stortplaats zal gaan of zal worden verbrand zonder dat er energie uit het proces wordt teruggewonnen.

 

“De beslissing voor de zero waste-richtljn getuigt van Nestlé’s inzet voor een ecologisch duurzame bedrijfspraktijk”, verklaarde Laurent Freixe, Nestlé Executive Vice-President & Zone Director voor Europa. “Wij hebben op dit moment al meer dan 25 fabrieken in Europa die geen afval in het milieu brengen,” voegde hij daaraan toe.

“Door alle bronnen van afval gestaag te elimineren en door energie te recycleren of terug te winnen uit residuen ben ik ervan overtuigd dat wij hetzelfde kunnen bereiken voor al onze Europese activiteiten,” aldus dhr. Freixe.

Afval elimineren

Nestlé’s verbintenis tot ecologische duurzaamheid werd vandaag bekend gemaakt in Brussel op een evenement van de Policy Centre rond duurzame voeding georganiseerd door het Europees Beleidscentrum.

Nestlé heeft nu al nul afval bereikt in al zijn fabrieken in het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De eerste fabriek die minder afval produceerde, was de KitKat- en Aero- zoetwarenfabriek in de Britse stad York in 2011.

Tegen eind 2012 had Nestlé de status van zero waste bereikt in 39 van zijn 468 fabrieken wereldwijd. Nestlé streeft ernaar om afval op elk niveau van zijn activiteiten te elimineren.

Koffierecyclage

Sinds zijn oprichting, meer dan 140 jaar geleden, probeert het bedrijf voedselverspilling te voorkomen, te beginnen door bederfelijke grondstoffen – zoals melk, koffiebonen en cacao – om te vormen tot veilige voedingsproducten met een toegevoegde waarde.

Zijn oploskoffiemerk Nescafé, bijvoorbeeld, werd 75 jaar geleden uitgevonden om onverkochte koffiebonen in magazijnen in Brazilië langer te kunnen bewaren.

Vandaag gebruikt Nestlé koffiedik als hernieuwbare energiebron in meer dan 20 van zijn Nescafé-fabrieken en is van plan om deze praktijk uit te breiden tot alle Nescafé-fabrieken wereldwijd.

Vorige maand werd Nestlé uitgeroepen tot het eerste voedingsmiddelenbedrijf in de Dow Jones Sustainability Index, met een score van 88%, het dubbele van het sectorgemiddelde.

Het bedrijf heeft tevens voor het tweede jaar op rij de maximumscore behaald in de CDP ‘Climate Disclosure Leadership Index’ en de CDP ‘Climate Performance Leadership Index’