Nestlé onthult Initiatief voor Tewerkstelling Jongeren in Europa

To Press Releases listjun 27, 2013

Tewerkstelling JongerenNestlé kondigt plannen aan om minstens 20.000  Europeanen jonger dan 30 gedurende de komende drie jaar te helpen om werk te vinden.

Het Initiatief voor de Tewerkstelling van Jongeren “Nestlé in Europe” zal banen creëren en duizenden stage- en traineeships opleveren tegen 2016.

Als onderdeel van het nieuwe initiatief, waarover meer details bekend worden gemaakt in september, zal Nestlé zijn Europese leveranciers ook aanmoedigen om een baan, stageplaats of traineeships aan te bieden aan jongeren.

Jongeren koesteren

“De overheid kan op zich het probleem van de werkloosheid onder jongeren in Europa niet oplossen, de bedrijven moeten daaraan ook een steentje bijdragen,” aldus Laurent Freixe, Nestlé Executive Vice-President en Zone Director voor Europa.

“We willen een aanzienlijk aantal jonge mensen de kans bieden om binnen onze onderneming te leren en zich te ontwikkelen”.

“Deze nieuwe kansen zijn het rechtstreekse gevolg van onze aanhoudende groei en investeringen in Europa”, zo voegde hij er nog aan toe.

Investeren in Europa

Ondanks de uitdagende economische omstandigheden blijft Nestlé groeien en investeren in Europa.

De recente investeringen omvatten een nieuwe fabriek voor Nescafé Dolce Gusto in de Duitse stad Schwerin, de uitbreiding van de Nestlé Professional Davigel-fabriek in Noyal-Pontivy in Frankrijk en nieuwe productielijnen in de Nescafé Dolce Gusto-fabriek in het Spaanse Girona om de productie van koffiecapsules te verdubbelen.

De functies die in het kader van het initiatief worden aangeboden, omvatten alle diverse domeinen en niveaus binnen de onderneming – van operatoren op de werkvloer tot vertegenwoordigers en management.

Nestlé zoekt getalenteerde jonge mensen met professionele vaardigheden en een beroepsopleiding maar ook afgestudeerden die na de universiteit op zoek gaan naar een eerste betrekking.

Nestlé biedt niet alleen banen voor jongeren aan, maar blijft ook functies voorzien voor mensen met vele jaren ervaring. Deze functies voldoen aan de specifieke behoeften van de oudere werknemers.

Als onderdeel van het initiatief voor de tewerkstelling van jongeren zullen nieuwe werknemers ook een opleiding en loopbaanadvies krijgen aangeboden evenals een opleiding en mentoring door de collega’s bij Nestlé waardoor ze beter voorbereid worden op hun eerste stappen op de arbeidsmarkt.

“We willen dat deze banen en stageplaatsen een eerste stap vormen op de ladder in een onderneming die altijd oog heeft gehad voor de energie, het talent en de vastberadenheid van de jongere generatie,” verklaarde dhr. Freixe.

In Europa werken meer dan 100.000 medewerkers voor de Nestlé-groep, er zijn 153 fabrieken en 16 Research, Development & Technology Centers.

Gelijkaardige informatie:

- Nestlé investeert in Duitsland

http://www.nestle.com/media/newsandfeatures/nestle-marks-largest-ever-investment-germany

- Nestlé stimuleert investreingen in Europa met een nieuwe fabriek in Groot Britanië:

http://www.nestle.com/media/newsandfeatures/buxton-uk

- Nestlé versterkt Nespresso en investeert CGF 300m in Zwitserland

http://www.nestle.com/media/newsandfeatures/nespresso-factory-romont

- Innovatie leidt inversteringen van Nestlé in Europa

http://www.nestle.com/Media/NewsAndFeatures/Innovation-driving-Nestle-investments-Europe

- Nestlé Professional investeert EUR 40m om zijn Davigel fabriek in Frankrijk te vergroteren

http://www.nestle.com/Media/NewsAndFeatures/Davigel-investment-France