Uit voorzorg haalt Nestlé België een lot van CERELAC koekjesmeel voor fruitpapjes 800g uit de handel.

To Press Releases listBrussel,jul 11, 2017

In overleg met het FAVV heeft Nestlé België besloten een lot NESTLE CERELAC koekjesmeel voor fruitpapjes 800g uit voorzorg uit de handel te halen. De terugroepactie heeft betrekking op lot code L-70080291.Dit lot heeft een datum van minimale houdbaarheid tot 07/2018. Dit heeft geen betrekking op andere lotnummers van NESTLE CERELAC koekjesmeel voor fruitpapjes 800g, 250g en Glutenvrij 300g. Deze producten kunnen zonder enig probleem verder geconsumeerd worden.

(De lot code en de datum van minimale houdbaarheid staan vermeld op de onderzijde van de verpakking: ”Ten minste houdbaar tot einde”)

Deze maatregel wordt genomen nadat er overschrijding van benzo(a)pyreen en PAK (Polycyclische aromatische koolwaterstoffen) werd vastgesteld in dit specifieke lot. PAK’s zijn contaminanten die veelvuldig in de natuur voorkomen en waarvan sporen in de voeding kunnen teruggevonden worden. .

Er is geen gezondheidsrisico voor baby's die dit productlot geconsumeerd hebeen.

Gezien Nestlé geen enkele concessie doet met betrekking tot de kwaliteit en veiligheid van haar producten, werd besloten het genoemde lot uit voorzorg uit de handel te halen. Wij verontschuldigen ons bij onze consumenten en wij zetten alles in het werk om een gelijkaardige situatie in de toekomst te voorkomen.

Voor meer informatie naar onze consumenten toe: telefoonnummer:  +32 2 529 55 25

Wij verzoeken consumenten die een NESTLE CERELAC koekjesmeel voor fruitpapjes 800g in hun bezit hebben van lot code L-70080291, deze niet langer te gebruiken en de onderzijde van de doos uit te knippen, met EAN-code, datum van minimale houdbaarheid en lot code, vergezeld van naam, adres en bank gegevens (I-BAN rekeningnummer), op te sturen naar:

Nestlé CERELAC

c/o HighCo Data

PB 12794

1733 Asse

Zodat wij het aankoopbedrag en portkosten kunnen vergoeden.