Nestlé onthult de “Alliance for YOUth” in Europa

To Press Releases listVevey, Zwitzerland,jun 23, 2014

stagiair bij Nestlé UK

 

Nestlé bouwt voort op het succes van zijn initiatief voor werkgelegenheid “Nestlé Needs YOUth”, dat werd ontwikkeld om de jongerenwerkloosheid in Europa te helpen bestrijden, door een nieuwe regeling op te zetten met zijn bedrijfspartners, de “Alliance for YOUth" genaamd.

 

Tot dusver heeft “Nestlé Needs YOUth” bijna 5000 jongeren aan werk of een opleiding geholpen.

De “Alliance for YOUth” zal bedrijven helpen mobiliseren die vastbesloten zijn om een positieve rol spelen in het aan het werk krijgen van de jongeren van Europa.

Vandaag hebben de voorzitter van de Europese Commissie, Jose Manuel Barroso, de premier van Portugal, Pedro Passos Coelho en de vicepremier van Portugal, Paulo Portas zich aangesloten bij CEO Laurent Freixe van Nestlé Europa en Nestlé's bedrijfspartners om de “European Alliance for Apprenticeships” (“Europese Alliantie voor Leercontracten”) van de Europese Commissie te ondertekenen.

"Met meer dan 150 bedrijven uit heel Europa die meedoen, is Nestlé’s “Alliance for YOUth ”de eerste pan-Europese bedrijfsgedreven beweging die zich ertoe verbindt om de kansen voor onze jongeren in een uitdagende jobmarkt te verbeteren", verklaarde Laurent Freixe, CEO van Nestlé Europa.

Commissievoorzitter Barroso zei: "Ik prijs dit initiatief dat de “European Alliance for Apprenticeships” van de Europese Commissie ondersteunt door de inspanningen voor het bevorderen van beroepsopleiding en het aanbieden van leercontracten/stages in Europa aanzienlijk te verhogen.

Nestlé’s partners Adecco, Axa, Cargill, CHEP, DS Smith, Ernst and Young (EY), Facebook, Firmenich, Google, Nielsen, Publicis Groupe, Salesforce.com, Twitter en White&Case ondertekenden de verbintenis tijdens het evenement.

13 Portugese bedrijven die met Nestle werken, sloten zich bij hen aan.

Andere partners uit heel Europa die toetreden tot de “Alliance for YOUth” zullen bekendgemaakt worden in september.

"Naast Nestlé’s verbintenis om 500 vacatures aan te bieden in Portugal hebben onze lokale bedrijfspartners zich ertoe verbonden om minstens 8000 vacatures aan te bieden in de komende 3 jaar", aldus Jacques Reber, CEO van Nestlé Portugal.

De “Alliance for YOUth”-verbintenis

De “Alliance for YOUth” is een alliantie van toonaangevende bedrijven in Europa die erkennen dat jongerenwerkloosheid een zwaar maatschappelijk en economisch probleem is op het continent en zich ertoe verbinden om het te helpen oplossen. De “Alliance for YOUth” verbindt zich ertoe om:

  1. een actief lid te zijn van de "European Alliance for Apprenticeships” van de Europese Commissie, die leercontracten en opleiding bevordert, en actieve ambassadeurs te zijn voor deze aanpak in heel Europa;
  2. een aantal gezamenlijke initiatieven te ontwikkelen om jongeren zinvolle werkervaring en stages aan te bieden;
  3. medewerkers te mobiliseren om de gemeenschap in te gaan en jongeren te helpen “klaar voor werk” te zijn door hun cv-voorbereiding en gespreksadvies aan te bieden.

Feiten en cijfers:
Factsheet Nestlé in Europa

Gerelateerde artikelen:
Sterke start voor Nestlé’s initiatief voor de werkgelegenheid van jongeren
Nestlé lanceert initiatief voor de werkgelegenheid van jongeren in Europa

Vragen van de media:
Nestlé Media Relations
Tel: +41 21 924 2200
E-mail: mediarelations@nestle.com