Nestlé biedt transparante keuze aan consumenten met de Nutri-Score

Onlangs kondigden we aan dat Nestlé de Nutri-Score etikettering in vijf Europese landen invoert. We hebben deze keuze gemaakt omdat we er ons van bewust zijn dat consumenten meer dan ooit nood hebben aan transparantie. Vanwege een overvloed aan informatie is het namelijk vaak moeilijk om te weten wat er nu uiteindelijk als gezonde voeding wordt beschouwd en wat niet. 

Vooruitstrevende transparantie 
Het implementeren van de Nutri-Score is geen verplichte maatregel: Nestlé is het eerste bedrijf dat de Nutri-Score op deze schaal in Europa uitrolt, en daar zijn we trots op. Op deze manier maakt Nestlé een verschil in de strijd tegen obesitas en moedigen we onze consumenten aan om bewuster, én gezonder te eten. Onze CEO bij Nestlé Belgilux, Michel Mersch, licht toe: “Als 's werelds grootste voedingsmiddelen- en drankenbedrijf draagt Nestlé veel verantwoordelijkheid. Een van de zaken die we het meest waarderen is het aanbieden van toegankelijke informatie aan consumenten, omdat we geloven dat transparantie tot eerlijke keuzes leidt.”

De Nutri-wat?
Het Nutri-Score-systeem is een algoritme dat positieve en negatieve kenmerken aan elkaar koppelt en op die manier een gemiddelde score berekent. De gemiddelde score wordt op een gemakkelijke manier weergegeven in de vorm van een donkergroene A tot een rode E: producten met een donkergroene A verdienen de voorkeur, terwijl de consumptie van voedingsmiddelen met een E eerder beperkt moet worden. Positieve kenmerken zijn onder andere de hoeveelheid vezels, fruit en eiwitten, terwijl de negatieve kenmerken voornamelijk suikers, vetten en zouten zijn. 

 

 

 

Vanaf de eerste helft van 2020 zal de Nutri-Score worden uitgerold in vijf Europese landen waar het systeem al ondersteund wordt, namelijk in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In totaal zullen er maar liefst meer dan vijfduizend (!) producten voorzien worden van een Nutri-Score, onder andere de instant poederbereiding voor onze iconische cacaodrink van Nesquik, Nescafé koffie en de KitKat chocoladereep. Ook Cereal Partners Worldwide, de internationale joint venture tussen Nestlé en General Mills voor ontbijtgranen, zal de Nutri-Score implementeren op zijn productverpakkingen in dezelfde landen. 

 

 

 

 

 

 

Maar Nestlé wil verder gaan dan dat: het is ons doel om de Nutri-Score ook in andere landen in te voeren, indien de desbetreffende landen hierom vragen of het bij de Europese Commissie melden.