Sort by
Sort by

Sinds 1 januari 2023 is het sorteren van uw koffiecapsules nog eenvoudiger! Of ze nu van aluminium of plastic zijn, ze mogen nu in de blauwe zak (PMD)! Met deze verandering kunt u voortaan uw Nespresso-, Starbucks by Nespresso-, Nescafé Farmers Origins-, Nescafé Dolce Gusto-capsules en elke andere koffiecapsule in deze zak sorteren.

Waarom uw capsules sorteren?

Uw capsules bevatten waardevolle materialen die een tweede leven kunnen krijgen! Het initiatief van de blauwe zak heeft tot doel de circulariteit van verpakkingen te versnellen door de inzameling thuis te vergemakkelijken evenals de recyclage op het werk... of overal waar u van een lekker kopje koffie kunt genieten. Het wordt gefinancierd door de drie grote koffieproducenten, waaronder Nespresso en Nestlé, in samenwerking met Fost plus, de organisatie die verantwoordelijk is voor de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België.

Wat verandert dit voor u?

Het is gemakkelijk! In België maakt de blauwe zak al 25 jaar deel uit van ons dagelijks leven en we zijn uitstekende sorteerders! Hoewel Nestlé niet op dit initiatief heeft gewacht om inzamel- en recyclagesystemen voor onze capsules voor te stellen, met name met het systeem om de plastic Nescafe Dolce Gusto-capsules gratis naar TerraCycle te verzenden of de verschillende door Nespresso voorgestelde oplossingen, biedt de openstelling van de PMD-zak voor koffiecapsules de eenvoudigste, meest doeltreffende en meest homogene aanpak in het land.

Een fantastisch nieuws voor alle koffieliefhebbers!