Sort by
Sort by

Gebotteld water analyseren op microplastics

Bijgewerkt in januari 2024


Microplastics zijn kleine stukjes plastic van minder dan 5 mm lang die overal om ons heen te vinden zijn, in de lucht die we inademen, in het voedsel dat we eten en in ons water. Studies tonen aan dat meer dan de helft van de microplastics in het milieu afkomstig zijn van bijvoorbeeld autobanden, bouwmaterialen, synthetische kleding of de slijtage van schoenzolen. 

Voedselveiligheid is onze absolute prioriteit. Daarom testen we onze producten sinds 2015 op de aanwezigheid van microplastics met behulp van geavanceerde apparatuur en technieken. 

Tot op heden hebben onze tests niet meer dan sporen van microplastics in onze voedingsmiddelen en dranken aan het licht gebracht. 

Er bestaat momenteel geen officiële gestandaardiseerde methodologie voor het meten van microplastics. 

In lijn met de oproep van de WHO aan onderzoekers om een grondige beoordeling uit te voeren met behulp van gestandaardiseerde methoden, staan wij volledig achter verder onderzoek naar de mogelijke effecten van de consumptie van microplastics op de menselijke gezondheid en bieden wij graag onze expertise aan om het inzicht in deze kwestie te verbeteren.