Sort results by
Sort results by

Vermindering van stortafval

Deze huisdiervoedselfabrieken hebben stortafval beperkt tot nul
Vermindering van stortafval
Dingen maken kan een rommeltje geven. Of je nu snel een diner voorbereidt of meerdere maanden spendeert aan de renovatie van je huis: er is een kans is dat je tijdens het proces een beetje afval genereert.

Dus laten we de dingen iets vergroten en het toepassen op huisdiervoedsel. Stel je voor dat je genoeg katten- en hondenvoer en kattenbakvulling maakt om elk jaar aan de behoeften van miljoenen huisdieren te voldoen.

En probeer dat vervolgens te doen zonder afval te storten. Dan begrijp je de omvang van het bereiken van nul stortafval in een Purina-fabriek.

Werken aan afval

Alleen omdat iets moeilijk is, betekent natuurlijk niet dat niet kan worden gedaan. Sterker nog, ‘s werelds grootste voedingsmiddelenbedrijf, Nestlé, heeft zich gecommitteerd om tegen 2020 geen stortafval meer te produceren.

James Julian, medewerker in de team die de afvalproductie probeert te minimaliseren in de Nestlé Purina-fabriek

Zeven van Purina’s 20 fabrieken in Noord-Amerika hebben dit doel al bereikt. Verwijderd materiaal van deze locaties wordt voorzichtig naar plaatsen gebracht die zich specialiseren in het herstellen van de ecologische en economische waarde.

Dit betekent hergebruik, recyclen of verbranden om energie te genereren. Wat dan ook het beste gebruik is van elk materiaal en wat voorkomt dat het eindigt op de stort.

Duurzaamheid

Reduceren van afval is een belangrijk onderdeel van Purina’s plan om schadelijke milieugevolgen te minimaliseren.

Het bedrijf werkt ook aan het gebruik van meer duurzame energie en waterbesparing. Watergebruik bij Nestlé Purina-fabrieken in Noord-Amerika is sinds 2007 verminderd met 28%.

We zijn toegewijd aan een continue verbetering in de richting van duurzaamheid in elke stap van onze waardeketen en om een betere wereld te maken voor huisdieren en de mensen die van hen houden", zegt John Bear, Vice President, Productie, Nestlé Purina Noord-Amerika.

Drie stappen naar succes

Purina werkt op drie belangrijke manieren aan de vermindering van stortafval.

Allereerst werkt het bedrijf samen met zijn werknemers, zodat iedereen wordt aangemoedigd om zich betrokken te voelen. Ten tweede kijkt men naar de processen om manieren te vinden om de afvalproductie door het systeem te minimaliseren. Ten derde werkt men met bedrijven die geproduceerd afval composteren, recyclen, hergebruiken of er energie uit halen.

Sinds 2014 reduceerde het bedrijf stortafval in Noord-Amerika met meer dan 34%.

1/3 minder
stortafval sinds 2014.

Door hetzelfde driestappenplan te gebruiken heeft moederbedrijf Nestlé al afval geëlimineerd van elk van de 23 voedselfabrieken.

Faciliteiten die alles maken van suikergoed en zuivel tot bevroren maaltijden, ijs en dranken: ze hebben allemaal geen stortplaats meer.

Alle locaties van Purina zijn op weg om hetzelfde doel te bereiken. Een getuigenis van de kracht van Nestlé's voortdurende inzet voor het ontwikkelen van duurzame bedrijfspraktijken bij al haar activiteiten.