Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Reading Time:
3
Minute(S)
Op 9 november 2018 mobiliseerden Nestlé en de 7 andere leden van de Alliance for YOUth in België zich om jongeren aan een job te helpen. Op het programma van de dag: ateliers om kostbaar advies in te winnen van professionals uit het werkveld.

Iedereen weet het, voor jongeren verloopt de zoektocht naar een geschikte job verloopt vaak heel erg moeilijk. Universiteiten en hogescholen bereiden hen niet altijd even goed voor op deze oefening.

Het resultaat: hun kandidaten voldoen vaak niet aan de vereisten van de werkgevers. Om dit probleem aan te pakken organiseerde Alliance for YOUth in België – dat bestaat uit Nestlé, Adecco, Axa, G4S, IBM, Nielsen, Sodexo en Solvay – op 9 november een coachingsdag bestemd voor werkzoekenden tussen 18 en 30 jaar.

Meer dan 50 deelnemers

Het event kan een waar succes genoemd worden! Meer dan 50 deelnemers afkomstig uit verschillende milieus (houders van een secundair, bachelor- of masterdiploma) kwamen samen in de gebouwen van Axa, een van onze partners. Ze pikten er de raad op van professionals uit de rekrutering en coaching van de 8 bedrijven van de Alliance for YOUth.

 

Bij wijze van onthaal deelden meerdere CEO’s en HR Directors, waaronder Michel Croisé (CEO Sodexo), Els Jans (HR Director Axa) en Patrick Marichal (Campus Manager Solvay), hun persoonlijke ervaringen en tips en tricks.

Ook Michel Mersch, CEO van Nestlé, heeft het over zijn beginjaren gehad:

Toen ik mijn eerste stage zocht, wist ik helemaal niet wat ik écht wilde maar ik wist wel 100 procent zeker wat ik niet wilde. Beetje bij beetje kon ik dankzij stages en mijn eerste jobs mijn kennis en interesses definiëren. Ik heb verder ook geleerd om mezelf steeds in vraag te stellen. Uiteraard heb ik gefaald, maar ik heb telkens mijn rug gerecht en geleerd om door te gaan.

Doorheen de dag leerden de deelnemers om hun sterktes en zwaktes te ontdekken en onder woorden te brengen, een uitmuntende cv en een doeltreffende motivatiebrief te schrijven. Bovendien kregen ze ook raad over de juiste attitude om naar een sollicitatiegesprek te gaan en om hun sociale mediakanalen zoals LinkedIn op een goede manier in te zetten.

Persoonlijke raad en anekdotes

Op het einde van de sessies werd aan de deelnemers gevraagd om de nieuwe inzichten en hun persoonlijke vooruitgang van de dag te delen met professionals zoals Jean-Paul van Avermaet (CEO G4S) en Céline Grena (HR Director Nielsen)… Zij hebben op hun beurt nog wat extra persoonlijk advies kunnen geven om hun toekomst op een doordachte manier voor te bereiden!

Bekijk hier de video van het evenement en luister naar de getuigenissen

 

Ben jij op zoek naar een job? 4 tips en tricks die alles veranderen!

- Pas je cv en motivatiebrief aan bij elke sollicitatie die je verstuurt.

- Neem de competenties die je hebt verworven tijdens eerdere stages, vakantiejobs of andere kleine studentenjobs mee.

- Informeer je over het bedrijf vooraleer je op sollicitatiegesprek gaat en bedenk je op voorhand waarom je er graag zou willen werken.

- Ruim je digitale voetafdruk op: googel je naam even en zorg ervoor dat er geen privéinformatie verschijnt.

Over Alliance for YOUth

Alliance for YOUth (A4Y) werd als initiatief van Nestlé opgericht in 2014 om jongeren de kans te geven om werkervaring op te doen en leerrijke stages te doen in economisch moeilijke tijden van de crisis. Op Europees niveau zijn er 200 deelnemende bedrijven.

In België

In 2015 nodigde Nestlé in België meerdere bedrijven waaronder Adecco, Axa, G4S, IBM, Nielsen, Sodexo en Solvay uit om een Belgisch Alliance for YOUth op te richten.

Eind 2017 hadden ze samen al meer 11.000 jobs en stages gecreëerd.