Sort by
Sort by

Gemakkelijk producten vergelijken met de Nutri-Score

Het afgelopen jaar hebben de mensen meer tijd thuis doorgebracht met COVID-19. Dit was voor veel gezinnen de gelegenheid om het plezier van samen koken te herontdekken. Emmy Meerveld, Nutrition, Health and Wellness Manager bij Nestlé, bevestigt dit: "Met drie kinderen thuis, moest ik de afgelopen maanden manieren vinden om hen te vermaken. Hen bij de keuken betrekken was erg leuk en nuttig in veel opzichten. Ik heb hun creativiteit aangewend om groenten in hun favoriete gerechten te verwerken. We hebben ook samen de verschillende maaltijden van de week gepland: een mooie gelegenheid om enkele basisvoedingstips met hen te delen."

Voeding makkelijk maken met de Nutri-Score

"En zo begon ik met mijn kinderen over de Nutri-Score te praten, bij het kiezen en gebruiken van producten voor onze maaltijden. Met de letter en de kleur is het een heel eenvoudig systeem om uit te leggen en te gebruiken."
De Nutri-Score is een kleurrijk voedingslabel. Het classificeert voedingsmiddelen en dranken op basis van hun voedingswaarde van A (gezondere keuzes) tot E (minder gezonde keuzes) - elke letter komt overeen met een kleur.
Een van de voordelen van de Nutri-Score is dat hij consumenten helpt de gezondste optie binnen een productcategorie te identificeren. Consumenten kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk de voedingswaarde van verschillende ontbijtgranen vergelijken en kiezen voor de gezondste keuze: een product met de "B"-score in plaats van een product met de "C"-score.
"Ik zie het bij mijn eigen kinderen: de Nutri-Score helpt om gezonde gewoontes aan te nemen. Het gaat niet alleen om het kiezen van de gezondste ontbijtgranen, maar ook om het consumeren van bepaalde producten met de juiste frequentie. Ze snappen nu dat ze niet elke dag een chocoladereep moeten eten: het is beter om het minder vaak te doen en er volop van te genieten".

Nesquik Bio

Een stimulans voor gezondere gewoontes en producten

De Nutri-Score heeft bewezen dat hij werkt bij consumenten in Europa. Dit wordt gestaafd door meer dan 15 studies in verschillende landen. In Frankrijk erkende meer dan 90% van de ondervraagden in 2021 dat de Nutri-Score hen helpt bij het beoordelen van de voedingswaarde van voedingsmiddelen.
"Om terug te komen op mijn functie als voedingsdeskundige: we zien ook uit eigen onderzoek dat consumenten steeds meer vertrouwen op de Nutri-Score bij het kopen van voedingsmiddelen. Voor producten die bij de hoofdmaaltijden horen - zoals ontbijtgranen, pizza's of bak- en braadproducten - zou ongeveer één op de twee ondervraagden overstappen op een alternatief product met een betere Nutri-Score. Het is geen perfect systeem, maar het werkt".
De Nutri-Score is ook een stimulans om voedingsproducten gezonder te maken. Nestlé is meer dan 20 jaar geleden begonnen met herformuleren - het verminderen van suikers, natrium en verzadigd vet in voedingsmiddelen. De Nutri-Score biedt nu een duidelijke standaard om nog sneller te gaan.
"We zien inderdaad dat de Nutri-Score ons helpt om de recepten van onze producten verder te verbeteren. Onlangs hebben we 25% van ons vegetarisch segment binnen onze plantaardige portfolio vernieuwd op basis van de Nutri-Score. Dat hebben we gedaan door zout en vet te verminderen en vezels toe te voegen."

De Nutri-Score voor alle Europeanen

De Nutri-Score werd ontwikkeld door onafhankelijke onderzoekers en in eerste instantie ingevoerd in Frankrijk. Nu wordt hij ook aanbevolen door andere Europese landen: België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Spanje en Zwitserland.
"Gezien de positieve impact die de Nutri-Score heeft op consumenten en op de ontwikkeling van producten, hoop ik van harte dat hij in de nabije toekomst in heel Europa beschikbaar zal zijn. Het is niet gemakkelijk om een evenwichtige voeding te hebben, dus als we oplossingen hebben die werken - zoals de Nutri-Score - moeten we die opschalen".
Daarom pleit Nestlé er samen met consumentenorganisaties, academici en andere voedingsbedrijven voor dat de Nutri-Score het toekomstige EU-voedingswaardelabel wordt.
céréales Nesquik
Nutri Score