Sort by
Sort by

Elke keuze die we maken bij wat we eten of drinken heeft invloed op onze gezondheid en ons welzijn, en uiteindelijk ook op de gezondheid van onze planeet. Er zijn veel overwegingen over wat een duurzaam dieet zou kunnen zijn, maar ze hebben allemaal een gemeenschappelijk streven. Kort gezegd is een duurzaam dieet, een dieet dat een evenwicht vindt tussen wat goed is voor ons welzijn en onze planeet beschermt, en er tegelijk voor zorgt dat de toekomstige generaties van dezelfde genoegens in het leven kunnen genieten als wij vandaag.  
 
Het is een beweging die verder gaat dan ieder van ons - hoe kunnen we allemaal helpen om van de wereld een betere plek te maken door eenvoudige veranderingen door te voeren in ons dagelijks dieet?  
 
Wij hebben acht praktische tips voor je op een rijtje gezet waarmee je vandaag al aan de slag kunt gaan: 

1. Eet meer groenten en fruit. 

2. Eet veel peulen, peulvruchten en volkoren granen.

Heb je al ooit je Nestlé Fitness Original volkoren granen geproefd met WUNDA, onze plantaardige drank? Goed nieuws, ze hebben allebei Nutri-Score A in Europa!

Céréales

3. Eet wanneer mogelijk lokaal.

4. Introduceer meer plantaardige voedingsmiddelen en dranken in je dieet.

Wat dacht je ervan om WUNDA, onze plantaardige drank met Nutri-Score A in Europa toe te voegen aan je cappuccino? Meer recepten vind je hier!

Probeer het uit met vrienden! Houd een barbecue en gebruik onze Garden Gourmet Sensational Burger op plantaardige basis. Kun je het verschil proeven?

Boisson à base de plante

5. Kies voor duurzame zeevruchten of alternatieven voor zeevruchten

Ooit gehoord van VUNA? Ja, dat heb je goed gelezen! Het is een van onze innovaties met Nutri-Score B in Europa die je salade, wrap of pokébowl in iets heerlijks verandert!

vegetal

6. Vermijd om meer te eten dan je nodig hebt, let op hoeveel je lichaam nodig heeft.

7. Ga op zoek naar recycleerbare verpakkingsmaterialen, vermijd onnodige verpakkingen en gebruik geschikte recyclagebakken (afhankelijk van de systemen die op de markt beschikbaar zijn).

8. Vermijd voedselverspilling, wees creatief in de keuken in het gebruik van voedselrestjes.

Voedsel om over na te denken: Waarom zou je deze checklist niet gebruiken voor je volgende bijeenkomst met familie en vrienden?

Boodschappenlijstjes, recepten... paniek! Maak je geen zorgen, je hoeft niet ver te zoeken. We hebben al een aantal geweldige recepten en producten die je op weg kunnen helpen.

Aarzel niet om een kijkje te nemen en nieuwe ideeën op te doen

Bijdragen aan duurzame diëten maakt deel uit van onze plannen om de overgang naar een regeneratief voedselsysteem over de hele wereld te ondersteunen. Doe mee met de beweging!

Hoe kunnen we overgaan op een gezonder en duurzamer voedingspatroon?

Advies van Inès, NHW-manager bij Nestlé Belgilux

Een duurzaam en gezond voedingspatroon betekent voor mij een winst op meerdere vlakken: een gezondere voeding met gezondheidsvoordelen voor mezelf maar ook voor het milieu en de planeet. Iedere stap naar een duurzame voeding is belangrijk, hoe klein die ook is. Neem je eigen engagement en werk stap voor stap naar een duurzaam en gezond voedingspatroon. Hoe zet ik dit om in de praktijk? Focus meer op een plantaardige voeding. Als uitgangspunt kan je nemen dat plantaardige producten de basis vormen van iedere maaltijd. Kies meermaals per week voor plantaardige eiwitbronnen en probeer de consumptie van dierlijke eiwitbronnen te beperken. Eet voldoende groenten en fruit, denk hierbij aan lokaal en seizoensgebonden. Volle granen zoals ontbijtgranen op basis van volkorentarwe, bruine rijst, volkorenpasta, .... hebben de voorkeur. Ga voedselverspilling tegen en verwerk restjes de dag nadien. Door kleine aanpassingen in je voedingspatroon door te voeren kan je makkelijk duurzaam en gezond eten voor het hele gezin. Zo ben je bewust bezig met een gezonde voeding voor nu en in de toekomst.

Ines
Inès De Zwaef