Voeding en gezondheid zijn sterk gerelateerd maar wat we eten heeft niet enkel een effect op het lichaam, ook de planeet draagt de gevolgen van ons voedingspatroon. Om de gezondheid van de mens samen met deze van de planeet optimaal te ondersteunen, moeten beide zaken samen in acht worden genomen. Volgens het EAT-Lancet rapport betekent dit meer plantaardig op het bord! Een overzicht in dit visuele hulpmiddel.

Kan jij het bos nog door de bomen zien tussen de verschillende plantaardige alternatieven voor vlees? Wij voerden een vergelijkende analyse uit. Ontdek de analyse!

“Transformation to healthy diets by 2050 will require substantial dietary shifts. Global consumption of fruits, vegetables, nuts and legumes will have to double, and consumption of foods such as red meat and sugar will have to be reduced by more than 50%. A diet rich in plant-based foods and with fewer animal source foods confers both improved health and environmental benefits.”

Prof. Walter Willett MD Harvard T.H. Chan School of Public Health

Zo zet je meer plantaardig op het menu
10g eiwitten komt gemiddeld voor in
Plantaardig
swap this to that
De juiste balans plantaardige eiwitten