Sort by
Sort by

De menopauze is een natuurlijke fase in het leven, waar elke vrouw mee te maken krijgt. Ze betekent niet alleen het einde van de vruchtbare periode, maar is tevens het begin van een nieuwe fase met meestal meer vrijheid en tijd voor zelfzorg.

De menopauze kan echter gepaard gaan met ongemakken. Gelukkig bestaan er veilige en doeltreffende oplossingen om die te verhelpen. Actie ondernemen doet echter maar één vrouw op twee! Misvattingen, zoals bijvoorbeeld het idee dat de menopauze overgaat, werken dit in de hand.

Tijdig en deskundig advies inwinnen is dan ook een gouden raad. Ontdek ze!

De menopauze vraagt om deskundig advies

In dit overzicht vindt u alvast een aantal feiten en ideeën om aangepaste oplossingen aan te reiken aan uw patiënten. Deze belangrijke periode in het leven van een vrouw neemt al gauw een derde van het leven in en verdient dan ook meer aandacht. Niet alleen omdat de ongemakken de levenskwaliteit aantasten, maar ook omdat de menopauze een impact heeft op de fysieke en mentale gezondheid van de vrouw.

De menopauze vraagt om  deskundig advies

U vindt hier ook informatie over de gezondheids- en voedingsaspecten van de menopauze. Die verhoogt het risico op osteoporose en hart- en vaatziekten, maar niet het risico op gewichtstoename! Dit laatste wordt nochtans vaak gedacht. Het uitblijven van de regels is voor vele vrouwen een opluchting. Het is dus ook niet allemaal slecht nieuws en vooral, goed advies helpt!

Illustreer uw praktijkadviezen met deze praktische tools over hydratatie, In topvorm met deze checklist en een gezonde levensstijl.

Voor meer informatie over symptomen, getuigenissen en aanbevolingen kunt u terecht op: The Belgian Menopause Society en The International Menopauze Society

De menopauze vraagt om deskundig advies