Onze koffieboeren
Van Nescafé tot Nespresso betrekken wij onze koffie bij kleine boeren, die een belangrijke plaats innemen in onze wereldwijde toeleveringsketen.
Nestlé heeft zich ertoe verbonden om 100% koffie van verantwoorde herkomst te hebben tegen 2025. Wij besteden voortdurend aandacht aan de traceerbaarheid van onze koffie. Weten waar onze cacaobonen vandaan komen is essentieel.
Terwijl de vraag naar koffie wereldwijd blijft groeien, worden koffietelende gemeenschappen vaak geconfronteerd met een reeks complexe economische, sociale en culturele uitdagingen. Daarom streven we naar een voortdurende verbetering van onze toeleveringsketen voor groene koffie, die zich uitstrekt over meer dan 30 landen.
Onze aanpak om onze inkoop van koffie te verbeteren
Het Nescafé Plan
In 2010 lanceerden we het Nescafé Plan, een wereldwijd duurzaamheidsinitiatief voor koffie. In 2022 versterkten we ons engagement voor duurzaamheid in de koffiesector met de lancering van het Nescafé Plan 2030, dat onze ambitie voor het volgende decennium definieert.
Regeneratieve landbouw is een centraal element van ons plan. We werken nauw samen met koffieboeren om hen te helpen regeneratieve landbouwpraktijken toe te passen. Dat draagt bij aan het verhogen van hun inkomen door de productiviteit van de bedrijven te verbeteren en de koolstofuitstoot te verminderen.
We ondersteunen hen door opleidingen aan te bieden die hun kennis verbeteren en hen in staat stellen betere praktijken toe te passen. Deze opleidingen gaan ook in op concrete onderwerpen die ze lokaal tegenkomen, zoals de mensenrechten en genderongelijkheid.
Het Nespresso AAA Sustainable Quality™-programma
Het Nespresso AAA Sustainable Quality™-programma dat in 2003 werd gelanceerd in samenwerking met de Rainforest Alliance, heeft tot doel het merk in staat te stellen koffie van hoge kwaliteit aan te bieden en tegelijkertijd het milieu te beschermen en de bestaansmiddelen van de boeren en hun gemeenschappen te verbeteren.
Nespresso en zijn partners streven ernaar om 32 miljoen bomen te planten in en rond koffieplantages in negen landen tegen 2030. Dit is een belangrijk element in de strategie van Nespresso om koffieboeren te helpen zich aan te passen aan de klimaatverandering.
Dit programma brengt ook veel voordelen met zich mee, zoals minder bodemerosie, watervoorziening en regulering van de temperatuur.
Meer weten over het Nespresso AAA Sustainable Quality™ ). Nespresso publiceert regelmatig het Positive Cup-verslag, dat details geeft over het werk dat wordt uitgevoerd in de 18 AAA-toeleveringsregio's (informatie in het Engels).
De boeren nieuwe vaardigheden en hoogproductieve zaailingen geven
We doen een beroep op de expertise van landbouwkundigen over de hele wereld om koffieboeren te helpen hoogproductieve oogsten te krijgen, door hen op te leiden in goede landbouwpraktijken, hen te helpen de kwaliteit van hun koffie te verbeteren en hun gewassen te diversifiëren.
Dit helpt om economische risico's te verminderen, de biodiversiteit te verbeteren en negatieve milieueffecten te verminderen, bijvoorbeeld dankzij efficiëntere irrigatiemethoden.
We helpen ook om koffieplantages te renoveren door koffiezaailingen van superieure kwaliteit aan de boeren te geven. We zijn er trots op dat we sinds 2010 meer dan 235 miljoen hoogproductieve en ziekteresistente koffiezaailingen hebben uitgedeeld aan boeren en zo hebben geholpen om meer dan 130.000 hectare koffieplantages over de hele wereld te vernieuwen.
De ontwikkeling van nieuwe hoogwaardige koffievariëteiten is ook een belangrijk onderdeel van onze aanpak. Om de productiviteit, veerkracht en kwaliteit te helpen verhogen, heeft ons onderzoeks- en selectieprogramma 15 nieuwe Arabica- en Robusta-koffievariëteiten met hoge prestaties ontwikkeld en uitgebracht in Mexico, Colombia, Ecuador, de Filipijnen en Thailand. In Mexico bieden de nieuwe koffievariëteiten 50% hogere opbrengsten, wat bijdraagt aan een potentiële verkleining van onze koolstofvoetafdruk met 30%.
Eerbiediging van de mensenrechten van de personen die onze koffie telen
Wij verbinden ons ertoe om de risico's van negatieve effecten op de mensenrechten in onze toeleveringsketen voor koffie aan te pakken, met inbegrip van de risico's op dwang- en kinderarbeid en andere schendingen van de arbeidsrechten.
Meer details over onze aanpak, acties en routekaart voor de mensenrechten zijn te vinden op de website van het hoofdkantoor van Nestlé (informatie in het Engels)
Empowerment van vrouwen
De meeste boeren met wie we werken zijn vrouwen. Ons doel is om hen te helpen een betere toegang te krijgen tot krediet en nuttige informatie.
We willen vrouwelijke boeren ook helpen om hun vaardigheden te verbeteren, te diversifiëren en hun inkomen te verhogen door middel van beroepsopleidingen.
Een grotere financiële onafhankelijkheid maakt niet alleen de vrouwen zelf mondiger, maar helpt ook de weg te bereiden voor de meisjes en vrouwen van morgen.
Opleiding van de volgende generatie in de koffiegemeenschappen
Het Nescafé Youth-initiatief biedt jongeren de mogelijkheid om meer te leren over de productie en kwaliteit van koffie en over goede landbouwpraktijken.
Ze verwerven digitale vaardigheden, zakelijk inzicht en een zelfvertrouwen die kunnen leiden tot betere kansen op werk of het starten van hun eigen bedrijf.
Door ons in te zetten bij jongeren willen wij hun creativiteit en innovatie ontketenen en de volgende generatie leiders in de koffiegemeenschappen stimuleren.
-
Onze cacaotelers Voor duurzame cacao: de telers begeleiden, de lokale gemeenschappen ondersteunen, ontbossing en kinderarbeid bestrijden.Meer weten -
Werkgelegenheid voor jongeren bevorderen Ons Nestlé Needs YOUth-initiatief: jongeren tussen 18 en 30 jaar aan een baan helpen.Meer weten -
Gelijkheid, diversiteit en inclusie Een open cultuur en werkomgeving creëren die diversiteit, gelijkheid en inclusie bevorderen, overal waar we actief zijn.Meer weten