Sort by
Sort by

Hoe wij de koolstofvoetafdruk van de bedrijfswebsites van Nestlé aanpakken

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen voor de samenleving. Het is ook een van de grootste risico's voor de toekomst van ons bedrijf en wij werken aan een netto nuluitstoot in ons bedrijf en onze toeleveringsketens.

Waarom wij de efficiëntie van het digitale ecosysteem van Nestlé willen verbeteren

Om onze websites te hosten, gebruikt Nestlé servers die energie verbruiken om te draaien en gebruikers toegang te geven tot afbeeldingen, video's en tekst. Er is ook energie nodig om inhoud te bekijken en te downloaden.

Het gebruik van apparaten om toegang te krijgen tot het internet is zo'n alledaagse activiteit geworden dat velen van ons er niet bij stilstaan dat die broeikasgasemissies genereert. Met meer dan 70 bedrijfswebsites kunnen veranderingen die wij aanbrengen om de energie-efficiëntie van onze digitale activa te verbeteren, helpen om de emissies te verminderen.

Welke verbeteringen wij aanbrengen in de bedrijfswebsites van Nestlé

Sinds 2021 proberen wij ervoor te zorgen dat alle verbeteringen in de bedrijfswebsites van Nestlé gebruikmaken van principes die rekening houden met hun voetafdruk. Dit omvat onder andere:

Verbeterde prestaties

Om de prestaties van onze websites te verbeteren, implementeren we effectieve cachingstrategieën en verbeteren we de paginasnelheid. Dit betekent dat we onze afbeeldingen en pdf's kleiner maken, waardoor het laden van pagina's minder tijd kost en er minder energie wordt verbruikt. Tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat alle afbeeldingen en video's die op onze sites worden gebruikt, aansluiten bij de boodschap op de pagina en een doel dienen. Wij willen de gebruikers een snellere en meer naadloze browse-ervaring bieden en daarbij het energieverbruik optimaliseren.

Structuur en gebruikerservaring

Wij vernieuwen regelmatig de verschillende onderdelen van de bedrijfswebsites van Nestlé om een intuïtiever en efficiënter gebruikerservaring te creëren. Wij vereenvoudigen het navigeren, verbeteren de onderlinge koppelingen, verbeteren onze interne zoekfuncties en verbeteren de filters. Al deze acties helpen ons publiek om snel de informatie te vinden die het zoekt, waardoor het minder tijd op de site doorbrengt en uiteindelijk minder energie verbruikt.

Optimalisering van de inhoud

Wij bekijken regelmatig onze websitegegevens om verdere manieren te vinden om onze inhoud te verbeteren. Door bijvoorbeeld de relevante trefwoorden toe te voegen waar onze gebruikers op zoeken, kan de inhoud gemakkelijker worden gevonden in een zoekmachine. Als ons publiek minder tijd besteedt aan zoeken, is er minder energie nodig.

Donkere modus

De donkere modus biedt gebruikers de flexibiliteit om tussen lichte en donkere thema's te kiezen. Het gebruik van een 'donkere' modus stelt gebruikers in staat het stroomverbruik op apparaten met oled- of amoledschermen te verminderen. De donkere modus is ook toegankelijker en biedt veel gebruikers een verbeterde browse-ervaring.

Meting

Wij werken aan een meetmodel om onze koolstofvoetafdruk in het hele digitale ecosysteem van Nestlé nauwkeurig te kunnen schatten. Wij ontwikkelen een robuuste aanpak die verschillende aspecten omvat, waaronder hosting, ontwerp en ontwikkelingspartners. Wij willen een uitgebreid inzicht krijgen in onze impact en hoe de verschillende hierboven beschreven acties ons kunnen helpen om deze aan te pakken.

Zal dit invloed hebben op de manier waarop ons publiek onze websites gebruikt?

De veranderingen die wij doorvoeren om onze digitale koolstofvoetafdruk te verkleinen, zullen een positieve invloed hebben op SEO, toegankelijkheid en het stroomlijnen van de gebruikerservaring. Over het geheel genomen zou dit dus zowel de gebruikerservaring als het energieverbruik moeten verbeteren.