Smakelijke en voedzame voedingsmiddelen

In de huidige context is het essentieel om voedingsmiddelen voedzaam, duurzaam, betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Wanneer we producten ontwikkelen, moeten we rekening houden met hun kwaliteit, smaak, textuur, voedingsprofiel en prijs. Het is ook essentieel dat verbeteringen op deze gebieden niet ten koste gaan van het milieu.
Dankzij onze wereldwijde structuur en capaciteiten op het gebied van Research & Development creëren wij voortdurend nieuwe producten en vernieuwen wij de bestaande producten, waarbij wij de smaak en veiligheid ervan garanderen.
Waarom en hoe wij voedzame voedingsmiddelen ontwikkelen
Onze prioriteit is om te blijven investeren in R&D, zowel om te innoveren als om ons assortiment te vernieuwen en onze producten te verrijken met micronutriënten.
Meer positieve ingrediënten zoals volkoren granen
Onze aanpak is om meer voedzame producten aan te bieden door meer positieve voedingsstoffen en ingrediënten te gebruiken die vaak ontbreken in diëten, zoals volkoren granen of essentiële vitaminen en mineralen.
Wij willen van volkoren granen het belangrijkste ingrediënt maken in zoveel mogelijk van onze ontbijtgranen en wij pleiten voor een beleid dat helpt om de consumptie van volkoren granen te verhogen. Daarom bevatten alle producten met het label ‘volkoren granen’ (Whole grain) minimaal 8 g volkoren granen per portie van 30 g.


Voedingsstoffen zoals suiker en natrium verminderen
Wij blijven werken aan het verminderen van suiker en natrium in het kader van onze inspanningen om het algemene voedingsprofiel van onze producten te verbeteren.
Samen met andere voedingsmiddelen- en drankenbedrijven hebben wij ons ertoe verbonden om het natriumgehalte van veel geconsumeerde producten te verlagen tegen 2025. Hiermee ondersteunen wij de inspanningen van de gezondheidsautoriteiten en de Wereldgezondheidsorganisatie om de natriumconsumptie bij de bevolking te verminderen.
Onze natriumreductiedoelstellingen voor 2025 zijn al behaald voor de helft van de veel geconsumeerde productcategorieën en wij zijn goed op weg om ze te behalen voor de resterende categorieën.
Door nieuwe technologieën te verkennen, blijven wij suikers, zout en verzadigde vetten verminderen. Onze geoctrooieerde suikerreductietechnologie kan de intrinsieke suiker in ingrediënten zoals mout of melk tot 30% verminderen, met een minimale impact op smaak en textuur.
Plantaardige producten aanbieden die goed zijn voor de gezondheid en het milieu
Wij breiden ons assortiment plantaardige producten uit om aan de vraag van de consument te voldoen.
In België biedt het Garden Gourmet-assortiment plantaardige voedingsmiddelen met smaak en voedingswaarde. Garden Gourmet is het op één na grootste merk van producten op plantaardige basis in Europa en wordt verkocht in 15 landen. Het richt zich op vegetariërs, veganisten en flexitariërs.
Plantaardige voeding is vaak rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen, die bijdragen aan een evenwichtige voeding. Het bevat over het algemeen ook minder verzadigde vetten en cholesterol, wat voordelen kan hebben voor de gezondheid van hart en bloedvaten.
Het aanmoedigen van een plantaardige voeding draagt ook bij aan het behoud van het milieu. De productie van vlees en andere dierlijke producten heeft een aanzienlijke impact op natuurlijke hulpbronnen en draagt bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Door te kiezen voor plantaardige alternatieven verkleinen wij onze ecologische voetafdruk en helpen wij het milieu te beschermen.
Ontdek ons gamme Garden Gourmet
-
Recepten voor elke gelegenheid Ontdek een heleboel recepten op de website Made with NestléMeer weten -
Waarom Nestlé de Nutri-Score in Europa ondersteunt Om consumenten te helpen een evenwichtige voeding te kiezen en duidelijke en transparante voedingsinformatie te verstrekkenMeer weten -
Verantwoorde marketing Reclame maken voor onze producten volgens strikte richtlijnenMeer weten