Sort by
Sort by

De afdeling Research & Development van Nestlé is de grootste in de voedingsindustrie.

Voeding staat centraal in ons werk. Het doel is om Nestlé producten nog lekkerder en voedzamer te maken en om nieuwe technologieën te ontwikkelen.

Onze structuur voor Research & Development omvat zowel het Nestlé Research centrum, dat zich bezighoudt met fundamenteel onderzoek, als onze wereldwijde Nestlé Research and Development organisatie, die zich bezighoudt met de ontwikkeling van producten en systemen per categorie.

Achter elk Nestlé product staat een team van wetenschappers, ingenieurs, voedingsdeskundigen, ontwerpers en deskundigen op het gebied van regelgevende zaken die samenwerken om de hoogst mogelijke kwaliteit voor consumenten te garanderen.

Kerncijfers

1.7 milliard
4.100
23
5

Onze centrale Nestlé Research entiteit in Zwitserland levert de wetenschappelijke basis voor onze innovaties en bestrijkt alle productcategorieën wereldwijd.

Fundamenteel onderzoek richt zich op voedselveiligheid, basisvoeding en gezondheid, en omvat ook toegepast onderzoek voor de ontwikkeling van producten en verpakkingen.

Onze vestigingen in Vers-chez-les-Blanc en het EPFL Innovation Park in Lausanne, Zwitserland, huisvesten vijf onderzoeksinstituten:

 • Nestlé Institute of Health Sciences
 • Nestlé Institute of Food Safety & Analytical Sciences
 • Nestlé Institute of Food Sciences
 • Nestlé Institute of Packaging Sciences
 • Nestlé Institute of Agricultural Sciences

Naast onze vijf instituten is er in Vers-chez-les-Blanc ook een Clinical Research Unit, die het beheer van de klinische onderzoeken van Nestlé centraliseert.

Onze centrale Nestlé Research entiteit wordt ondersteund door het Botanica onderzoekscentrum in Tours, Frankrijk, door een onderzoekscentrum in Singapore, dat zich concentreert op voeding voor moeder en kind, en door een Nestlé Purina Petcare onderzoekseenheid in Saint-Louis, Missouri, VS, voor voeding voor huisdieren.

Recherche et développement

Categorie- en technologie gedreven productontwikkeling

Ons fundamenteel onderzoek wordt aangevuld door de Nestlé Product and Technology Centers (NPTC). In deze centra worden onze wetenschappelijke ontdekkingen vertaald naar producten en technologieën voor verschillende categorieën, waaronder:

 • koffie
 • producten voor huisdieren
 • culinaire producten
 • zuivelproducten
 • zoetwaren
 • gezondheidswetenschappen
 • zuigelingenvoeding

Onze regionale innovatiecentra in China, India, Afrika, Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika werken ook aan de ontwikkeling van producten die voldoen aan lokale behoeften, in het kader van hun regionale innovatie-ecosystemen.

En tot slot brengt ons System Technology Center (STC) in Orbe, Zwitserland, op één locatie de vaardigheden samen die nodig zijn om nieuwe dranksystemen te ontwikkelen en producten, capsules en machines te combineren. De onderzoekers van dit System Technology Center werken voor zes bedrijven van de Groep: Nespresso, Nescafé Dolce Gusto, Special. T, Nestlé Professional, Nescafé Barista en BabyNes

Wilt u meer weten over Research & Develpment bij Nestlé? Ga naar de website van ons hoofdkantoor in Vevey, Zwitserland. (Informatie in het Engels)