Sort by
Sort by

Good Food, Good Life. Dat is al meer dan 150 jaar ons motto. Het melkmeel voor zuigelingen van Henri Nestlé heeft veel baby's een goede start in het leven gegeven, een uitvinding die ongeveer het begin van de geschiedenis van ons bedrijf markeert.

In de loop der jaren hebben we heel wat andere dingen uitgevonden en talrijke populaire merken gecreëerd. Altijd met hetzelfde doel: mensen en hun gezinnen vreugde, plezier en een betere levenskwaliteit bieden.

Henri Nestlé

Een pionier...

Henri Nestlé gaat door voor een voorbeeld, als pionier in het domein van nutritionele voedingsproducten én als ondernemende zakenman. Zijn zorg was het redden van het leven van pasgeborenen die niet gevoed konden worden met moedermelk, wat volgens hem toen al de beste voeding voor hen was.

Maar hij merkte dat hij heel wat meer moeders en zuigelingen kon helpen door zijn efficiënte formule te exporteren naar andere landen. Hij zette daarom een netwerk van vertegenwoordigers en importeurs op om ze eerst in Europa en daarna in Australië en in Zuid-Amerika te verdelen. Vanaf de jaren 1870 werd het Farine Lactée Henri Nestlé verkocht in verre contreien zoals Egypte, Rusland, Mexico en Indonesië.

De principes van Henri Nestlé worden nog altijd gevolgd, want Nestlé vindt dat moedermelk de ideale voeding voor de zuigeling blijft.

Nestlé

Ontdek de evolutie van het Nestlé logo door de eeuwen heen op de website van het hoofdkantoor van Nestlé in Zwitserland (uitleg in het Engels)

Hoewel melk en babyvoeding aan de oorsprong van de Groep liggen, hebben vele andere voedingsproducten de activiteit in de loop der jaren verrijkt: chocolade en zoetwaren, instantdranken, culinaire producten, water, producten voor huisdieren, medische voeding.

Reis door de tijd met de geschiedenis van Nestlé

Ga met ons mee op een reis vanaf onze oprichting tot nu. Ontdek het ontstaan van de Nestlé Groep, hoe hij zich heeft ontwikkeld en waar hij nu staat.