Sort by
Sort by

Toegangsplan

Nestlé Belgilux NV 
Birminghamstraat 221
1070  Brussel
Tel : +32 (0)2 529 52 52
Fax : +32 (0)2 529 56 00

 

Met de auto

Map Voiture

Bericht aan personen die met de auto naar het hoofdkwartier van Nestlé in Brussel reizen

Om de luchtkwaliteit en dus de volksgezondheid te verbeteren, mogen de meest vervuilende voertuigen sinds 1 januari 2018 de meest vervuilende voertuigen in de LEZ (Low Emission Zone”, of lage-emissiezone in het Nederlands) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest niet meer rijden.

De regelgeving geldt voor personenwagens, bestelwagens tot 3,5 ton, bussen en touringcars, ongeacht of ze in België of het buitenland zijn ingeschreven. Het gaat met andere woorden om alle voertuigen van categorie M1, M2, M3 en N1 (met uitzondering van N1-voertuigen met koetswerkcode BC, die onder de kilometerheffing voor vrachtwagens vallen).

LEZ wordt gebruikt om een stad of een deel van de stad aan te duiden waar de meest verontreinigende voertuigen niet mogen rijden. In tal van Europese steden is het een van de maatregelen om de luchtkwaliteit en dus de volksgezondheid te verbeteren.

Om binnen de LEZ te kunnen rijden, moeten in het buitenland ingeschreven voertuigen (oa. Nederlandse voertuigen) vol¬doen aan de toegangscriteria EN zich op voor¬hand registreren. Inschrijven is gratis en wordt gedaan via de website www.lez.brussels. In het buitenland ingeschreven voertuigen die binnen de LEZ rijden zonder vooraf te zijn geregistreerd, ontvangen een boete van € 150.

 

Met de trein: (Aankomst in het station Brussel Zuid)

Train map

 

 

 

Met het openbaar vervoer:

« Plan STIB »