Sort by
Sort by

Etikettering van de producten

Met het oog op een verantwoordelijke etikettering van de voedingsproducten in zijn gamma heeft Nestlé, terwijl de besprekingen over de beste aanpak van voedingsetikettering nog aan de gang zijn, vanaf 2005 het Nestlé Nutritional Compass® gelanceerd.

 

 

Nestlé Nutritional Compass®

Het gaat hier om een etikettering op de verpakking die de consument relevante en gemakkelijk te begrijpen voedingsinformatie verschaft.

Dit internationale etiketteringssysteem dat miljarden voedingsetiketten voor de consumenten vereenvoudigt, wordt al gebruikt op een deel van onze producten, goed voor 95% van onze wereldwijde omzet, en verder geïmplementeerd in ons volledige productengamma.

 

Het Nutritional Compass®, dat is opgebouwd rond een tabel met de voedingswaarden van het product, bevat de volgende elementen:

 

  • Goed om te weten : voedingsinformatie over de ingrediënten of aspecten die van belang zijn voor de consument (bijvoorbeeld het vet-, suiker-, zout-, ijzer- of vezelgehalte);
  • Wist u dat : tips om het product te consumeren in het kader van een gezonde voeding;
  • Het juiste contact : gegevens en links naar extra informatie online.

 

Nestlé contacteren

Via de contactgegevens op de verpakkingen kan men meer dan 95 consumentendiensten in de hele wereld bereiken. Drie vierde van de meer dan 40 miljoen oproepen die elk jaar binnenkomen, zijn aanvragen van productinformatie, voedingsadvies of recepten.

 

Duidelijke en volledige informatie

De voedingsdeskundigen van Nestlé werken samen met verschillende stakeholders om het Nutritional Compass® te verbeteren en ervoor te zorgen dat het relevant blijft.

In Europa wordt het bijvoorbeeld aangepast om een tabel voor de Dagelijkse Voedingsrichtlijn (DV) voor de "acht hoofdcategorieën" (energie, koolhydraten, eiwitten, vetten, suikers, verzadigde vetten, natrium en vezels) toe te voegen.

 

Deze tabel past in het beleid van Nestlé en is essentieel in geval gezondheids- of voedingsbeweringen. Het is enkel toegelaten alleen de "vier grote categorieën" (energie, koolhydraten, proteïnes en vetten) te vermelden als er te weinig plaats is op het etiket en er geen gezondheids- of voedingsbeweringen op staan.

Onmiddellijk zichtbare informatie over het energiegehalte per portie en het aandeel ervan in de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën zullen bovendien op de voorkant van de verpakkingen worden geplaatst. Een pijl zal de consument verwijzen naar het Nutritional Compass® voor bijkomende informatie.