Sort by
Sort by

Zorg voor water

Water is de bron van het leven, een fundamenteel en vitaal mensenrecht voor onze hele waardeketen, maar de bronnen zijn ongelijk verdeeld over de planeet. Ze moeten op een verantwoorde wijze worden beheerd om de voor de voedselproductie vereiste aanvoer veilig te stellen en de toegang tot schoon en gezond water te ondersteunen.

Onze aanpak

Wij willen verantwoorde waterbeheerders zijn, zorgen voor beschikbaarheid en duurzaam beheer van water, water beschermen door samenwerking op hoog niveau, water zo efficiënt mogelijk behandelen, onze bevoorradingsketen ondersteunen bij het gebruik van water, opleiden om water efficiënt te gebruiken en de toegang tot water en sanitaire voorzieningen verbeteren.

Ons waterverbruik verminderen

Wij ijveren om de meest efficiënte gebruiker onder de voedingsbedrijven te worden op het gebied van waterverbruik. Het verminderen van het waterverbruik maakt al talrijke jaren deel uit van het beheer van onze fabrieken.

Dankzij een programma dat in 1997 in de hele Groep werd geïmplementeerd, zijn wij nog beter geworden op dit gebied.

Nestlé Waters is de wereldleider in gebotteld water, maar gebruikt slechts een heel klein volume aan zoet water per jaar.

Het totale volume water dat door Nestlé Waters wordt afgenomen, vertegenwoordigt minder dan 0,0009% van het totale volume dat door de mensen wordt gebruikt.

Meer dan de helft van dit water wordt rechtstreeks gebotteld door de 72 merken water die wij wereldwijd op de markt brengen en de afgenomen hoeveelheden komen strikt overeen met de behoeften van de bottelarijen.

De rest wordt voornamelijk gebruikt voor de bedrijfsprocessen en de schoonmaak.