Sort by
Sort by

Nestlé en de droogte in Californië

Hoewel de neerslag onlangs in een groot deel van Californië toegenomen is, is de droogte nog lang niet voorbij. Verantwoord en duurzaam gebruik van water moet een prioriteit blijven voor alle watergebruikers, met inbegrip van ons bedrijf. Wij delen de zorgen over de effecten van deze droogte op gezinnen, landbouwers, consumenten en bedrijven in de staat en op het milieu.

De droogte heeft opnieuw de aandacht gevestigd op het gebruik van water door alle sectoren. Wij blijven doorgaan met onze inspanningen om ervoor te zorgen dat water zo efficiënt mogelijk gebruik wordt. Ons succes op lange termijn is afhankelijk van de duurzaamheid van de agrarische toevoerketen en van de andere hulpbronnen waarop wij vertrouwen. Dit houdt ook verantwoord en duurzaam gebruik van water in.

Van de bijna 50 miljard kubieke meter (50 biljoen liter) aan water dat totaal per jaar in Californië wordt verbruikt, heeft Nestlé minder dan 4 miljoen kubieke meter (4 miljard liter) nodig voor al zijn werkzaamheden. Het grootste deel van het flessenwater, de voeding en de dranken die wij produceren in Californië wordt ook gebruikt in de staat.

Naast de implementatie van een uitgebreid Water Stewardship Plan investeren wij in technologie en innovatie in onze waterbottel- en voedingsfabrieken in Californië om ons beheer en gebruik van water verder te verbeteren.

In het kader van ons Water Stewardschip Plan wordt eraan gewerkt om de Nestlé melkfabriek in de stad Modesto tegen half 2017 te verbouwen tot een "zero water" fabriek. Het water dat gewonnen wordt uit melk wordt opnieuw gebruikt voor werkzaamheden in de fabriek zodat we geen lokale zoetwaterbronnen meer hoeven te gebruiken. Daarnaast investeren we in bewaarmaatregelen die de hoeveelheid afgenomen water door alle Nestlé fabrieken in Californië verminderen. Deze combinatie van inspanningen zorgt ervoor dat ons afgenomen water in de staat met meer dan 13% vermindert in vergelijking met 2014. Onze bewaarmaatregelen zullen naar verwachting 546.000 kubieke meter (545 miljoen liter) water per jaar besparen in Californië.Om verdere mogelijkheden te onderzoeken waarop water kan worden bespaard, werken we samen met de deskundigen van het World Resources Instituut (WRI).

We willen er zeker van zijn dat onze bedrijven in de staat de beste in hun soort zijn binnen hun productcategorieën. Om dit te kunnen bereiken, implementeren we de komende twee jaar het ‘Alliance for Water Stewardship (AWS) in al onze bedrijven in Californië. Dit is een internationale standaard voor verantwoord waterbeheer, ontwikkeld door een groep waarin vele stakeholders zitten, waaronder ngo’s, belangrijke ontwikkelingsorganisaties en de industrie. Daarnaast zullen we nog nauwer samenwerken met onze leveranciers om er zeker van te zijn dat zij water zo efficiënt mogelijk gebruiken. We zullen ons ook ten volle blijven inzetten met alle stakeholders in de gemeenschappen waarin wij actief zijn, overal in de staat.