Sort by
Sort by

Nestlé lanceert Nesquik All Natural, met minder suiker en in een papieren verpakking!

Zeg ja tegen de nieuwe Nesquik variant met 100% natuurlijke ingrediënten

Woensdag 13 november 2019 —  Nesquik voegt een nieuwe variant toe aan zijn gamma: Nesquik All Natural. Zoals de naam al verklapt, bestaat dit chocoladepoeder uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten. De smaak wordt geïntensifieerd door de natuurlijke cacao en de geraffineerde suikers worden vervangen door ruwe rietsuiker. Meer nog, Nesquik All Natural bevat maar liefst 17% minder suiker dan zijn originele broertje. Duurzaam, natuurlijk en ongelooflijk lekker, hoe kan je hier nu nee op zeggen?
 

Back to Press releases

Nestlé bracht haar iconische instant chocoladepoeder voor het eerst uit in 1948 in de Verenigde Staten. Tien jaar later was het heerlijke chocoladepoeder ook beschikbaar in België en groeide het uit tot de favoriet van Belgische kinderen. Ondertussen zijn de behoeften van ouders met kinderen tussen 6 en 12 jaar sterk veranderd en daarom werkte het merk naarstig aan een nieuwe variant die perfect past in de tijdsgeest van vandaag: Nesquik All Natural.

Nesquik All Natural: natuurlijk lekker!

Nesquik All Natural blijft trouw aan de onweerstaanbare smaak van de originele Nesquik, met het grote verschil dat deze variant uit slechts 5 ingrediënten bestaat, die bovendien 100% natuurlijk zijn. Zo is de cacaosmaak intenser door het gebruik van natuurlijke cacao, het lagere suikergehalte en het gebruik van ruwe rietsuikers in plaats van gewone suiker.

De vijf natuurlijke ingrediënten in Nesquik All Natural:

  • Natuurlijke en duurzame cacao (UTZ gecertificeerd)
  • Ruwe rietsuiker
  • Indonesische Kaneel
  • Natuurlijk vanille aroma
  • Natuurlijke sojalecithine (vergemakkelijkt de oplosbaarheid van het poeder in melk.

Dit jaar gaat Nestlé dus ook met Nesquik een stapje verder in hun plannen om duurzamer en natuurlijker te zijn. Door een variant uit te brengen met natuurlijke ingrediënten, hoopt Nestlé dat ouders vaker ‘ja’ zullen zeggen tegen een heerlijke Nesquik chocolademelk tijdens het ontbijt of doorheen de dag, zeker nu Nesquik All Natural maar liefst 17% minder suiker bevat dan de originele variant. Er wordt namelijk steeds vaker ‘nee’ gezegd tegen alles dat als ‘slecht’ of ‘niet gezond’ wordt beschouwd, terwijl Nesquik vindt dat kinderen ook gewoon kinderen mogen blijven en best wel eens een lekker drankje mogen dat past in een evenwichtig voedingspatroon. Wist je dat in Amerika zelfs echte ‘Yes days’ worden georganiseerd, waar je een héle dag ‘ja’ zegt tegen je kind? Misschien wel een leuke tip voor tijdens de kerstvakantie!

Nestlé kiest voor een duurzame verpakking

Nestlé heeft voor de lancering van Nesquik All Natural gekozen voor een papieren verpakking op basis van natuurlijke vezels die afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen (met FSC label). Dankzij een duurzaam bosbeheer kan hout (de grondstof van papier) eindeloos worden hernieuwd. De kleine verpakking is bovendien makkelijk mee te nemen en te bewaren.
Deze duurzame evolutie past binnen de ambitie van Nestlé om de hoeveelheid plastic afval terug te dringen en om alternatieve materialen te gaan gebruiken. Zo wil het bedrijf een afvalvrije toekomst vormgeven en gedragsverandering stimuleren. Bovendien lanceert Nesquik binnenkort eveneens binnen het ALL NATURAL gamma, een kant & klaar drankje verpakt in een recycleerbare Tetra Pak® drankverpakking. Deze zal verkocht worden mét papieren wikkel én papieren rietje. Dit als 1e  speler op de markt!

Nesquik All Natural cacao kant & klaar zal op de markt komen met een Nutriscore A dankzij de voedingswaarde van de gedeeltelijk afgeroomde melk in combinatie met een laag suikergehalte. Nestlé blijft zich engageren voor evenwichtige voedingsproducten en een voortdurende verbetering van de recepten.

Alweer een stap in de goede richting dus! Doe jij ook mee?