Nestlé lanceert de YES! snacks in een verpakking van recycleerbaar papier in België.

Nestlé kondigt de lancering aan van zijn YES! snacks in een nieuwe verpakking van recycleerbaar papier in België. Het nieuwe verpakkingssysteem is een aanzienlijke innovatie en een primeur voor de zoetwarenindustrie. Voor het eerst wordt een snack in papier verpakt met behulp van een hogesnelheidverpakkingstechnologie (‘high-speed flow wrap’ technologie). Nestlé neemt voor zijn YES! reep afscheid van zijn plastic verpakkingen en ruilt deze in voor recycleerbare papieren verpakkingen. Dit is een nieuwe stap voor Nestlé in het realiseren van zijn engagement om 100% van zijn verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar te maken tegen 2025.

Voor het begin van het academiejaar wil Nestlé een voorbeeld stellen voor een duurzamere consumptie. Nestlé gebruikt voortaan een nieuwe verpakkingstechnologie met reycleerbaar papier voor zijn noten-, groente- en fruitrepen voor zijn merk YES! De repen worden verpakt in recycleerbaar papier uit duurzame bronnen, gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC) en het Program for the Endorsement of Forest Certification.

Dit is de allereerste keer dat papier in plaats van plastic wordt gebruikt op een hogesnelheidsverpakkingslijn. Deze nieuwe technologie maakt de weg vrij voor het grootschalige gebruik van recycleerbare papieren verpakkingen in de zoetwarenindustrie. Tot nu toe werd de productie van duurzame snacks op een hogesnelheidsverpakkingslijn alleen bereikt met gelamineerde kunststoffolies. Fabrikanten kunnen nu op grote schaal gebruik maken van papier, terwijl de kwaliteit en versheid van het product gedurende de hele houdbaarheidsperiode worden gegarandeerd.

"Nestlé zet zich in om de milieuvriendelijkheid van haar verpakkingen te verbeteren door voortdurend te innoveren in nieuwe verpakkingen. Het ‘Nestlé Institute of Packaging Sciences’ dat zich toe legt op R&D van verpakkingsoplossingen die functioneel, betrouwbare en met respect voor het milieu vervaardigd worden, werd in september 2019 geopend. Bij Nestlé herdenken we onze verpakkingen door geleidelijk aan niet-recycleerbare materialen te elimineren en prioriteit te geven aan materialen met het hoogste aandeel herbruikbare bestanddelen. De introductie van YES ! snacks in een nieuwe recyclebare papieren verpakking maakt deel uit van deze strategie en speelt in op nieuwe trends en de veranderende vraag van de consument. Deze papieren verpakking is een nieuwe stap in het streven van Nestlé om al haar verpakkingen tegen 2025 recycleerbaar of herbruikbaar te maken. "zegt Michel Mersch, CEO van Nestlé Belgilux...

Brussel