Nestlé innoveert binnen babyvoeding met een gamma van gecertificeerd biologische melk.

57% van de Belgen consumeert vanaf de geboorte van hun eerste kind meer biologische producten

To Press Releases listBrussel,mei 24, 2018

Nestlé introduceert NAN OPTIPRO BIO2, zijn gamma gecertificeerd biologisch melkpoeder. Het is de eerste keer dat een merk van zuigelingenmelk, aanbevolen door gezondheidsspecialisten, ouders een biologisch product aanbiedt. Het assortiment biedt antwoord aan 57% van de Belgen die biologische voeding verkiezen wanneer ze kinderen krijgen. Nestlé brengt drie soorten melk op de markt die aansluiten bij drie verschillende leeftijdsgroepen. Voor de ontwikkeling van NAN OPTIPRO BIO2 vertrouwt Nestlé op zijn 150-jarige expertise, gecombineerd met een biologische garantie.

Borstvoeding is de ideale manier om een baby te voeden, sommige moeders kiezen ervoor om hun kind zuigelingenmelk te geven op advies van hun arts. De geboorte van een kind brengt grote veranderingen teweeg in iemands leven, en kan leiden tot een verandering in koopgedrag. Onderzoek van Nielsen wijst uit dat het merendeel (57%) van de Belgen meer biologische producten koopt vanaf het moment dat zij een gezin hebben. 38% van hen kiest voor biologische producten omdat ze denken dat dit zal bijdragen aan het welzijn van hun kinderen. Deze trend wordt ook bevestigd in de voedingskeuze voor de jongsten. Op dit moment is 7,7% van de verkochte babymelk biologisch, wat een groei van 8,5% inhoudt in vergelijking met 2015. Net zoals sommige ouders op zoek zijn naar bioproducten, geven anderen de voorkeur aan producten zonder palmolie. In de nieuwe NAN OPTIPRO BIO2 werd palmolie vervangen door een mengeling van verschillende oliën: zonnebloem- en koolzaadolie.

Biologische melk uit de Zwitserse Alpen

Om tegemoet te komen aan de behoeften van gezinnen, werkten de wetenschappelijke teams van Nestlé enkele jaren lang aan de ontwikkeling van een reeks hoogwaardige babymelkproducten op basis van biologische ingrediënten. Het nieuwe gamma NAN OPTIPRO BIO2 kwam tot stand in het hart van de Zwitserse Alpen. De koeien die voor de melk zorgen, worden in de openlucht gehouden bij biologisch gecertificeerde bedrijven en krijgen hoofdzakelijk biologisch voeder. De melk wordt vervolgens verwerkt in de fabriek van Konolfingen aan de voet van de Alpen. De experts van Nestlé combineren deze biologische melk met hun wetenschappelijke kennis over NAN OPTIPRO2 : Dit zorgt voor een stevige basis voor het leven, onder andere dankzij vitaminen A, C en D en onze beste eiwitten (conform wetgeving), die het immuunsysteem ondersteunen.

Charlotte David, Business Executive Officer Infant Nutrition Benelux bij Nestlé verheugt zich over de lancering:

 

We zijn blij dat na de vele jaren onderzoek en innovatie we een biologische melk kunnen aanbieden met exact dezelfde garanties en kwaliteit als ons NAN OPTIPRO2 assortiment. Het is een gelukkig huwelijk tussen het beste van de natuur en onze 150 jaar wetenschappelijke expertise op gebied van voeding voor het hele gezin.”

Door zijn ontwikkeling dicht bij de natuur, beschikt NAN OPTIPRO BIO2 over een dubbele biologische certificering. Het nieuwe gamma draagt zowel een Zwitserse als een Europese certificering. Deze leggen zeer strikte regels op ter bescherming van het milieu en dierenwelzijn.

Nestlé, 150 jaar wetenschappelijk onderzoek op het gebied van baby’s

Wetenschappelijk onderzoek zit ingebakken in het DNA van Nestlé: het bedrijf werkt al meer dan 150 jaar aan de ontwikkeling van veilige en voedzame babyvoeding. De basis hiervan ligt bij oprichter Henri Nestlé die in 1867 “Farine Lactée” uitvond, waarmee hij het mogelijk maakte om in extremis het leven van een zuigeling te redden en op die manier de hoge kindersterfte in die tijdsperiode te bestrijden.

Met de hulp van zijn motto “Het verbeteren van de levenskwaliteit en bijdragen aan een gezondere toekomst”, zet Nestlé zich dagelijks in om de kwaliteit en veiligheid van hun babyvoeding te garanderen en te verbeteren. Het bedrijf heeft hiervoor een team van 300 onderzoekers in het Nestlé Research Center – een unieke locatie in Zwitserland, waar al het onderzoek naar verbeteringen en innovaties op het gebied van (baby)voeding wordt uitgevoerd.

De 150 jaar lange samenwerking met voedingsdeskundigen en artsen zorgt ervoor dat Nestlé NAN2 als merk van zuigelingenvoeding wordt aanbevolen door professionals in de gezondheidszorg. Met NAN OPTIPRO BIO2 is Nestlé een belangrijke speler die een biologische variant op de markt brengt.

Het gamma NAN OPTIPRO BIO2

 

  • NAN OPTIPRO BIO2 is een EU-gecertificeerde biologische opvolgmelk bestemd voor baby’s vanaf 6 maanden. Deze melk draagt bij tot een sterke basis voor de toekomst en dit onder andere dankzij vitaminen A en C die het immuunsysteem ondersteunen. ◦Ingrediënten : Magere melk*, plantaardige oliën* (zonnebloemolie, koolzaadolie met laag erucazuurgehalte), lactose* (melk), maltodextrine*, melkeiwitpoeder*, calciumcitraat, kaliumfosfaat, emulgator: sojalecithine, natriumcitraat, visolie, magnesiumchloride, vitaminen (C, E, pantotheenzuur, niacine, B1, A, B6, foliumzuur, K, biotine, D, B12), olie van mortierella alpina, cultuur L. Reuteri**, kaliumcitraat, natriumchloride, ijzersulfaat, zinksulfaat, kaliumchloride, kopersulfaat, mangaansulfaat, kaliumjodide, natriumselenaat.

*Producten afkomstig van biologische landbouw - EU/niet-EU landbouw

**Lactobacilus culture DSM 17938 Under license from BioGaia AB

 

  • NAN OPTIPRO BIO3 is een EU-gecertificeerde biologische groeimelk die perfect aangepast is aan de behoeften van kinderen vanaf 1 jaar. Deze melk zorgt voor een stevige basis voor het leven, voornamelijk dankzij vitamine D die bijdraagt aan de ontwikkeling van de botten. ◦Ingrediënten : Magere melk*, lactose* (melk), maltodextrine*, zonnebloemolie*, melkeiwitpoeder*, koolzaadolie met laag erucazuurgehalte*, calciumcitraat, emulgator: sojalecithine, natriumcitraat, kaliumcitraat, kaliumfosfaat, visolie, vitamines (C, E, pantotheenzuur, niacine, B1, A, B6, D, K, foliumzuur, biotine, B12), magnesiumchloride, olie van mortierella alpina, cultuur L. Reuteri**, ijzersulfaat, kaliumchloride, zinksulfaat, kopersulfaat, mangaansulfaat, kaliumjodide, natriumselenaat.

*Producten afkomstig van biologische landbouw - EU/niet-EU landbouw

**Lactobacilus culture DSM 17938 Under license from BioGaia AB

Meer info op onze website Nestlé-Baby

Het gamma is vanaf vandaag beschikbaar in meeste supermarkten (opvolgmelk en groeimelk) en apotheken (drie soorten melk) in België met een aanbevolen verkoopprijs van 17,90€ voor de opvolgmelk en de groeimelk.

De beste manier om baby’s te voeden is borstvoeding omdat moedermelk een ideaal uitgebalanceerd dieet biedt, de baby beschermt tegen ziekten en nog vele andere voordelen biedt voor zowel de baby als voor de moeder. Wanneer u beslist hoe u uw baby zal voeden, is het aangeraden om advies te vragen bij uw arts of tijdens uw babybezoek. Moeders moeten ook advies krijgen over de voorbereiding en het behoud van de lactatie. Als u besluit om borstvoeding te geven, is het belangrijk om gezond en evenwichtig te eten. Zuigermelk is bedoeld ter vervanging van moedermelk wanneer moeders ervoor kiezen om geen borstvoeding te geven of dit om een andere reden niet kunnen. De beslissing om geen borstvoeding te geven of gedeeltelijk zuigelingenflessen te gebruiken zal de productie van moedermelk verminderen. Als er om een of andere reden wordt besloten om geen borstvoeding te geven, is het moeilijk om terug te komen op die beslissing. Het gebruik van zuigelingenmelk heeft ook sociale en financiële implicaties waarmee rekening moet gehouden worden. Flessen met babyvoeding moeten altijd bereid, gebruikt en bewaard worden zoals aangeduid op de verpakking om elk risico voor de gezondheid van de baby te voorkomen. Met de complimenten van Nestlé.

Contact Nestlé Belgilux Florence Maniquet T : 02 529 52 52 E : Florence.Maniquet@be.nestle.com