Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wat de verpakking je allemaal vertelt

Wie maakt dit?

meer
De naam van de fabrikant. Handig: heb je een nieuw product in je handen, dan kan een vertrouwde fabrikant je toch overtuigen om het eens te proberen.

Hoeveel koop ik?

meer
Je leest makkelijk de netto-inhoud af, meestal in gram of milliliter. Het gewicht van het verpakkingsmateriaal is daar dus niet bijgeteld.

Hoeveel energie
zit in een portie?

meer
De RI (referentie-inname) zegt je (onder andere) hoeveel energie één portie je oplevert, in verhouding tot je aanbevolen dagelijkse 2000 kcal. Een hoge energiewaarde betekent dat je lichaam veel calorieën moet verbranden.

Wat is deze code?

meer
Wie deze code scant, kent de prijs van het product. De streepjescode maakt het voorraadbeheer bovendien makkelijker.

Hoe bewaren
en serveren?

meer
Of je het product best in de ijskast of bij kamertemperatuur bewaart, ook dat vertelt de verpakking jou. Of een serveersuggestie of recept, als inspiratie.

Welke ingrediënten zitten erin?

meer
In de ingrediëntenlijst staat het belangrijkste ingrediënt eerst. Daarna de kleinere hoeveelheden. De belangrijkste stoffen die allergische reacties kunnen opwekken, staan expliciet vermeld.

Is de verpakking
milieuvriendelijk?

meer
Dit logo garandeert dat de fabrikant van de verpakking bijdraagt aan de kosten van de recyclage ervan.

Mag ik dit na deze
datum nog opeten?

meer
‘Te gebruiken tot’ betekent dat je het product (bv. vis en vlees) best niet meer opeet na de vermelde datum. Staat er ‘ten minste houdbaar tot’, dan kan het product na die datum best nog lekker zijn.

Eet ik zo
wat ik
dagelijks
nodig heb?

meer
Dat zie je in de voedingswaardetabel. Vetten, eiwitten en koolhydraten leveren calorieën die je kunt verbranden. De dosis vitamines en mineralen, zout en vezels lees je er ook af. Zo kun je zelf de grootte van je portie bepalen.

Aan wie
stel ik
mijn vraag?

meer
Het antwoord op een vraag mag je stellen aan de klantendienst van de producent. Hoe je die contacteert, lees je hier.