Sort by
Sort by

Lijst van alle Nestlé-producten die vrij zijn van lactose, gluten, arachide of andere ingrediënten/allergenen die een risico vormen voor wie aan allergieën lijdt.

Wij zijn erg begaan met de allergieën en intoleranties waarmee sommige van onze consumenten te kampen hebben.

Uit voorzorg beschikken we niet over één vaste ingrediëntenlijst van onze producten, vanwege de uitgebreidheid van ons productievestigingen assortiment, de verscheidenheid in grondstoffen en hun herkomst, de evolutie van de recepten en het grote aantal. Daarom raden we u aan om bij elke aankoop de ingrediëntenlijst op de verpakking van onze producten te controleren. Dat is immers de meest recente en meest gegarandeerde referentie hiervoor.

Bijlage II van de EU verordening 1169/2011 verplicht fabrikanten overigens de belangrijkste allergenen te benadrukken dmv een typografie (vetgedrukt, onderlijnt,..) die ervoor zorgt dat deze allergenen duidelijk te onderscheiden zijn van de rest van de ingrediënten. Telkens onze productiecentra bevestigen dat er allergenen in het eindproduct aanwezig zijn door kruiscontaminatie, geven we dat duidelijk aan op het einde van de ingrediëntenlijst van het product (vermelding Bevat mogelijk…).