Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Initiatief voor werkgelegenheid jongeren

Nestlé needs YOUth is het eerste privé Initiatief voor Werkgelegenheid Jongeren.

Als economische speler wil Nestlé een tastbaar antwoord kunnen geven op de werkloosheid bij jongeren. Daarom hebben we in 2013 Nestlé needs Youth opgericht, het allereerste privé-initiatief dat jongeren wil helpen en hun werkkansen wil vergroten.

Onze ambitie

 

Tegen 2030 zal Nestlé 10 miljoen jongeren wereldwijd helpen toegang verkrijgen tot economische kansen. Nestlé CEO Mark Schneider maakte dit in New York bekend. Hij was spreker op verschillende evenementen tijdens de week van de Algemene Vergadering van de VN.

Om onze wereldwijde ambitie waar te maken hebben we 3 impactdomeinen gedefiniëerd:

  • Helpen voorbereiden aan de aarbeidsmarkt
  • De volgende generatie landbouwers ondersteunen
  • Steun verlenen aan jonge ondernemers

Nestlé versterkt ook haar inzet door zich als een van de eerste bedrijven aan te sluiten bij het Global Initiative on Decent Jobs for Youth dat onder leiding staat van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

De bedrijven hebben ook meer dan 600 programma’s voor duaal leren opgebouwd in heel Europa en hebben 10.000 workshops georganiseerd om schoolverlaters voor te bereiden op sollicitatiegesprekken of om hen te ondersteunen bij het betreden van de arbeidsmarkt.

De leden van de “Alliance for YOUth” hebben sinds 2014 opleidings- en werkkansen gecreëerd voor 265.000 Europese jongeren.

 

 

De Alliance for YOUth

De “Alliance for YOUth” is een initiatief van een aantal bedrijven die de tewerkstelling van jongeren in Europa willen bevorderen. Het werd in 2014 opgestart door Nestlé en telt nu meer dan 200 grote en kleine ondernemingen.

Op initiatief van Nestlé hebben meerdere grote bedrijven zich verenigd om samen in België een Alliance for YOUth op te richten.

Het doel van die alliantie is om opportuniteiten te creëren voor jongeren onder 30 jaar in de vorm van arbeidscontracten en stageplaatsen.

In januari 2015 heeft Nestlé en zijn partners deze Alliance for YOUth officieel in België gelanceerd, op het kabinet van de minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering voor Economie, Tewerkstelling en Beroepsopleiding, de heer Didier Gosuin.

De huidige partnerbedrijven van Nestlé in België zijn: Adecco, AXA, G4S, IBM, Nielsen, Sodexo en Solvay. De Alliance for YOUth in België is er zich van bewust dat haar initiatief nog doeltreffender zal zijn door nauw samen te werken met de overheid.

Sinds de oprichting van de Alliance for YOUth in België boden de leden meer dan 11000 opportuniteiten voor banen of stages aan jongeren onder de 30.  

Meer weten over de lancering van de Alliance for YOUth in België