Nestlé for Healthier Kids
Vandaag lijden meer dan 2 miljard mensen aan overgewicht of obesitas en 800 miljoen aan ondervoeding. Dit vraagt om actie.
Bij Nestlé geloven we dat door nieuwe generaties te helpen om beter te eten en te drinken en meer te bewegen, we de levenskwaliteit verbeteren en bijdragen tot een gezondere toekomst.
Zo begonnen we meer dan 150 geleden toen onze oprichter Henri Nestlé een kinderontbijtgraan schiep dat het leven van een kind redde.
Op deze weg gaan we verder, door het lanceren van Nestlé for Healthier Kids, een initiatief dat al onze inspanningen bundelt om ouders & zorgdragers te ondersteunen op hun reis om gezondere kinderen op te voeden.
Van toonaangevende research tot productontwikkeling, van opvoeding tot innovatieve voedings- en lifestylediensten, het is onze ambitie om 50 miljoen kinderen te helpen om tegen 2030 gezondere levens te leiden.
Nestlé merken voor gezonden levens
Gestuurd door onze bestaansreden – Enhancing kwality of life and contributing to a healthier future – zijn onze inspanningen erop gericht dat onze productmerken voor gezondere levens zorgen.
We verminderen zout, suikers, verzadigde vetten, en voegen krachtige ingrediënten toe zoals vezelrijke granen of groenten en verhogen de dosis micronutriënten in duizenden producten over de hele wereld.
Elke dag opnieuw benutten we onze marketinginspanningen om gezond koken, eten en levenswijzen te promoten.
In België werkt Nestlé elke dag aan de verbetering van de voedingswaarde van zijn producten en moedigt de actoren van de voedingsnijverheid aan om hetzelfde te doen .
In juni 2016 ondertekende de minister van Volksgezondheid, Maggie De Block, het Convenant Evenwichtige Voeding met FEVIA (Federatie van de Belgische Voedingsindustrie) en COMEOS, de Federatie van de handel en diensten.
Met dit convenant heeft de Belgische voedingsindustrie zich ertoe verbonden bij te dragen tot een vermindering met 5% van de calorie-inname van de Belgische bevolking door het suiker- en/of vetgehalte te verminderen. Bovendien wil ze ook de samenstelling van de voedingsmiddelen optimaliseren waar mogelijk, bijvoorbeeld door er meer vezels aan toe te voegen of door de verzadigde vetten te verminderen.
België is een pionier in Europa. Het is het eerste land dat een zo concreet en uitgebreid plan goedkeurt om de consumenten te helpen om te streven naar een gezonde en evenwichtige levensstijl.