Sort by
Sort by

Nestlé Research Center

De 21e eeuw confronteert ons met vele uitdagingen op het vlak van levensbehoeften en voeding heeft een fundamentele plaats in dit debat.

De wereldbevolking groeit snel, de mens leeft langer, de gewoonten veranderen en de voedingsbehoeften evolueren. Voeding staat synoniem voor leven, in alle tijden en op elke leeftijd

 De expansie van de Nestlé Groep en de technologische vooruitgang bereikten een dusdanig niveau dat de oprichting van een nieuw complex voor fundamenteel onderzoek noodzakelijk was.

Vandaar de oprichting van het Nestlé Research Center dat getuigt van de inzet van Nestlé in Research & Development.

Multidisciplinaire wetenschappers

Het Nestlé Research Center, dat werd opgericht in 1987, is gevestigd in Vers-Chez-Les-Blanc, vlakbij Lausanne. Het is gespecialiseerd in levens- en voedingswetenschappen en telt 650 medewerkers, onder wie meer dan 300 wetenschappers, van 48 verschillende nationaliteiten.

Dankzij de multidisciplinaire wetenschappers die met elkaar samenwerken in het Nestlé Research Centre kan het bedrijf wetenschappelijke ontdekkingen en vorderingen vertalen in productinnovaties voor de consument.

De rol van het Nestlé Research Center bestaat erin de slogan “Good Food, Good Life” waar te maken door evenwichtige producten aan te bieden waarmee de consumenten een gezonde levensstijl kunnen aannemen.

De prioriteit voor Nestlé is het verbeteren van de levenskwaliteit van de consumenten op elk moment en op elke plaats door hun een assortiment van gezondere en lekkerdere voedingsmiddelen en dranken aan te bieden en een gezonde levensstijl te bevorderen.

 

Alle stappen in de voedingsketen

Boerderijen, fabrieken, transport, opslag, supermarkten, restaurants, privékeukens… zijn allemaal stappen in de voedingsketen die de Nestlé-producten tot in onze borden brengt.

Research komt in de hele keten tussen dankzij :

    - de plantenwetenschap (onderzoek naar de gewassen)

    - de voedingswetenschap (onderzoek naar de ingrediënten)

    - de voedingstechnologie (toepassing van het onderzoek in de fabriek)

    - de biowetenschappen (gebruik van natuurlijke mechanismen in de vervaardiging van voedingsmiddelen)

    - de voedingswetenschappen (afstemming van het eindproduct op de voedingsbehoeften van de consument)

    - de kennis op het gebied van voedingsveiligheid en -kwaliteit (garantie van een product dat voldoet aan de kwaliteitsnormen van Nestlé).

Ontdek de wetenschappelijke afdelingen van het Nestlé Research Centre

Ontdek de Nestlé-partnerschappen voor Research & Development