Sort by
Sort by

Proeven en proberen

1 - Eet samen, en eet hetzelfde

Gezellig èn belangrijk. Een aangename sfeer aan tafel wordt bovendien gesmaakt door jong en oud. Aan tafel leren kinderen van volwassenen. Niet alleen tafelmanieren. Je kind ziet je ook alles met smaak eten. Je kind vertrouwt immers op jou: wat jij niet wilt eten, zal je kind ook niet willen proeven. Er zijn heel wat manieren om minder populaire ingrediënten creatief te serveren.
Hier alvast 3 toprecepten met ‘moeilijke’ ingrediënten.

2 - Met honger aan tafel!

Vermijd vullende tussendoortjes voor het eten. Heeft je kind minder honger, dan zal het minder enthousiast zijn om eender wat te eten. Heeft je lieveling toch nood aan iets kleins?
Hier 3 lichte en lekkere tussendoortjes.

3 - Zelf planten en oogsten

Leuke en leerrijke quality time in de moestuin. Dat kan ook met kruiden, radijsjes, sla,... op het terras. ‘Moeilijke groenten’ gaan zoveel makkelijker binnen en zijn zoveel lekkerder... als ze zelf geteeld zijn!
Hier 3 x mini-moestuinideetjes.

4 - Samen boodschappen doen, samen koken

Je bent sneller door je winkel zonder je kind, dat is waar. Heb je al eens overwogen om met hem online je bestelling door te geven? Koop samen minstens één nieuw ingrediënt, zoek een leuk, kindvriendelijk recept en tover samen iets heerlijks én nieuws op tafel!
Hier 3 x recepten die kinderen zelf kunnen maken.

5 - Verrassing!

Kom verrassend uit de hoek met nieuwe ingrediënten. Nog voor je kind kan zeggen: “Dat lust ik niet!”
Hier 3 x inspiratie.