Sort by
Sort by

Oplichtingsmails en valse Nestlé-campagnes

Er circuleren frauduleuze e-mails en valse campagnes op het internet van mensen die doen alsof ze Nestlé vertegenwoordigen.

In sommige e-mails wordt beweerd dat je een wedstrijd hebt gewonnen of een speciale prijs zult ontvangen. In andere word je aangemoedigd om te solliciteren voor niet-bestaande jobs bij Nestlé. In nog andere gevallen bieden de fraudeurs echte arbeidscontracten aan met valse handtekeningen van leden van onze raad van bestuur. In ruil daarvoor vragen ze je om je persoonsgegevens te verstrekken, en in sommige gevallen vragen ze om geld. We zijn ook op de hoogte van valse of gecompromitteerde LinkedIn-profielen die voor hetzelfde doel zijn aangemaakt.

Dit zijn hoaxen. Negeer alstublieft elk verzoek om je persoonsgegevens op te sturen. Wij zouden nooit op die manier te werk gaan.

Als je dit soort communicatie hebt ontvangen of op de hoogte bent van dit soort communicatie en je je zorgen maakt, meld het ons dan via [email protected]. Wij kunnen dan de mogelijke juridische acties tegen de fraudeurs nagaan.

Update september 2019 - Valse Nestlé-brief voor een sollicitatiegesprek

Er circuleert online een valse brief die zogezegd van de HR-manager van Nestlé komt. In de brief worden mensen uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken voor functies bij Nestlé in de Verenigde Staten en wordt aan de kandidaten gevraagd om hun persoonsgegevens mee te delen en geld te betalen om het recht op een gesprek veilig te stellen.

Die informatie is vals en we moedigen iedereen die de brief leest aan om die te negeren. Nestlé tracht de bron van deze brief te identificeren en die te verwijderen. Nestlé zal nooit om een betaling vragen om een sollicitatiegesprek te garanderen.

Als je dit soort communicatie hebt ontvangen of op de hoogte bent van dit soort communicatie en je je zorgen maakt, meld het ons dan via [email protected].