Sort by
Sort by

Wat doet Nestlé om het suikergehalte van zijn producten te verlagen?

Bijgewerkt in januari 2024


We hebben onze belofte om tegen 2020 de suikers die we toevoegen aan onze voedingsmiddelen en dranken te verminderen waargemaakt. 

Sinds 2017 hebben we toegevoegde suikers met 5,1% verminderd. 

Tussen 2000 en 2013 hebben we de hoeveelheid tafelsuiker in onze producten met 32% verminderd, waarbij we echt de nadruk hebben gelegd op de voedingsmiddelen voor kinderen. 

In 2014, met 2016 als deadline, hebben we ons ertoe verbonden om de hoeveelheid suiker in producten die niet aan onze voedingscriteria voldoen, met nog eens 10% te verminderen.  Eind 2016 hadden we de hoeveelheid suiker in deze producten met 39.000 ton (gemiddeld 8%) verminderd. 

Onze voedingscriteria zijn gebaseerd op wetenschappelijke en volksgezondheidsaanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en andere toonaangevende internationale en nationale instanties. 

Zeven procent van ons totale portfolio (waaronder producten die meer als een traktatie worden beschouwd) voldoet momenteel niet aan onze strenge criteria voor suiker, wat niet wegneemt dat ze gezonder kunnen zijn dan concurrerende producten. 

We blijven het suikergehalte van onze voedingsmiddelen en dranken zo snel mogelijk verlagen. Sommigen beweren dat we niet snel genoeg gaan, maar we moeten het juiste proces opzetten. Voedingsmiddelen moeten zowel voedzaam zijn als hun smaak behouden. 

Bij het verlagen van het suikergehalte van onze producten is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen suiker die van nature aanwezig is in fruit, groenten of zuivelproducten, en toegevoegde tafelsuiker (die, zoals de naam al zegt, kan worden toegevoegd om de zoetheid te verhogen). We werken er hard aan om deze laatste te verminderen. 

Lees meer over hoe we suiker in onze producten verminderen: Beleid voor suiker van Nestlé  (tekst in het Engels)