Sort by
Sort by

Wat doet Nestlé om de verzadigde vetten in zijn producten te verminderen?

Bijgewerkt in januari 2024


We hebben onze doelstelling voor 2020 bereikt, namelijk een vermindering met 10% van de verzadigde vetten in alle producten die niet voldoen aan de criteria voor verzadigde vetten van de Nestlé Nutrition Foundation (NF). In de loop van dit proces hebben we het gehalte aan verzadigde vetten in veel producten verlaagd, ook in merken zoals Maggi.  

Deze inspanning is in overeenstemming met de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat slechts 10% van de calorieën in onze voeding afkomstig zou mogen zijn van verzadigde vetten. 

In 2009 hebben we ons ertoe verbonden om het gehalte aan verzadigde vetten in alle voedingsmiddelen die we maken waar mogelijk te verlagen, terwijl we vermijden om het gehalte aan bepaalde verzadigde vetzuren te verhogen. Tegen het einde van 2016 hadden we een gemiddelde verlaging met 6,5% bereikt van het gehalte aan verzadigde vetten van al deze producten, wat overeenkomt met 6.200 ton, tegenover ons doel van 10%. 

We begrijpen dat sommige critici vinden dat de vooruitgang die we hebben geboekt om onze producten gezonder te maken niet snel genoeg gaat, maar we moeten een correct proces opzetten waarbij de smaak en het aroma van de producten behouden blijft. 

We mogen ook niet vergeten dat vetten en oliën een belangrijk onderdeel vormen van een gezonde, evenwichtige voeding. Ze leveren energie, helpen bij de opname van vitaminen en dragen bij aan essentiële lichaamsfuncties. 

Het beleid van Nestlé voor verzadigde vetten