8 personen
Bereidingstijd: 5 min.
Baktijd: 12 min.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Ingrediënten :
• 1 blik NESTLÉ Gecondenseerde Melk met Suiker (305ml)
• 200 g fondant dessertchocolade
• 3 eieren
• 50 g bloem
Bereiding :
• Verwarm de oven voor op stand 7 – 210°C. Breek de chocolade in stukken en laat hem smelten in de microgolf op 500 W gedurende 2 minuten.
• Voeg beetje bij beetje de NESTLÉ gecondenseerde melk met suiker toe, meng goed en voeg daarna de eieren toe. Meng opnieuw en voeg de bloem toe. Meng tot een homogeen deeg.
• Giet het mengsel in 8 beboterde en met bloem bestrooide ovenschaaltjes. Laat 10-12 minuten bakken in de oven.
Tip:
Pas de baktijd aan uw eerste baksel aan. Indien u verkiest om een lopend hart te bekomen, verminder dan de baktijd. Wenst u een moelleux, verhoog dan de baktijd
Voedingswaarden per bereide portie:
|
% RI* Per portie |
|
Energie |
227 kcal 955 kJ |
11% |
Vetten Waarvan verzadigde vetzuren |
6,9 g 3,5 g |
10% 17% |
Koolhydraten Waarvan suikers |
33,9 g 29,3 g |
13% 33% |
Voedingsvezels |
0,1 g |
|
Eiwitten |
7,4 g |
15% |
Zout |
0,2 g |
3% |
* RI : Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal). Het recept bevat 8 porties.