Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Recept voor een heerlijke chocolade fondant

Photo moelleux au chocolat

 

8 personen
Bereidingstijd: 5 min.
Baktijd: 12 min.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ingrediënten :
• 1 blik NESTLÉ Gecondenseerde Melk met Suiker (305ml)
• 200 g fondant dessertchocolade
• 3 eieren
• 50 g bloem

Bereiding :
• Verwarm de oven voor op stand 7 – 210°C. Breek de chocolade in stukken en laat hem smelten in de microgolf op 500 W gedurende 2 minuten.
• Voeg beetje bij beetje de NESTLÉ gecondenseerde melk met suiker toe, meng goed en voeg daarna de eieren toe. Meng opnieuw en voeg de bloem toe. Meng tot een homogeen deeg.
• Giet het mengsel in 8 beboterde en met bloem bestrooide ovenschaaltjes. Laat 10-12 minuten bakken in de oven.

Tip:
Pas de baktijd aan uw eerste baksel aan. Indien u verkiest om een lopend hart te bekomen, verminder dan de baktijd. Wenst u een moelleux, verhoog dan de baktijd

Voedingswaarden per bereide portie:

% RI* Per portie

 

Energie

227 kcal

955 kJ

11%

Vetten

Waarvan verzadigde vetzuren

6,9 g

3,5 g

10%

17%

Koolhydraten

Waarvan suikers

33,9 g

29,3 g

13%

33%

Voedingsvezels

0,1 g

 

Eiwitten

7,4 g

15%

Zout

0,2 g

3%

* RI : Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal). Het recept bevat 8 porties.