Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Recept voor heerlijke macarons

 

Recette macarons

 

Voor ongeveer 25 macarons
Bereidingstijd: 60 min.
Baktijd: 15 min.
Koeltijd: 120 min
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk    

INGREDIENTEN:

 
Macaron schelpen :
•    110g amandelpoeder
•    225g poedersuiker
•    50g fijne suiker
•    125g eiwit (ongeveer 4 eieren)
•    1 vanillestokjes
Ganache met vanille:
•    1 tube NESTLÉ Gecondenseerde melk met suiker (131 ml)
•    200ml water
•    1 vanillestokje
•    30g bloem
•    3 eierdooiers
•    50g boter
Ganache met koffie :
•    80g pure chocolade
•    65ml room
•    14g honing
•    5g oploskoffie Nescafé


BEREIDING:


VANILLE GANACHE:
1) Leg één vanillestokje op een snijplank en snij het stokje overlangs door. Schraap vervolgens de zwarte vanille zaadjes uit het stokje. 
2) Meng de tube NESTLÉ gecondenseerde melk met suiker, het water en de zwarte vanille zaadjes van 1 stokje.
3) Klop de eierdooiers met de bloem.
4) Roer de gecondenseerde melk geleidelijk door het eierdooier-bloemmengsel.
5) Giet dit mensel in een pan en kook op laag vuur. Roer voortdurend tot de room dikker wordt.
6)  Voeg de boter toe, meng en laat afkoelen.


KOFFIE GANACHE
1) Breek de chocolade in stukjes
2) Voeg de room, honing en oploskoffie toe
3) Warm alles zachtjes op tot het smelt (au bain-marie). 
4) Roer goed tot je een egale massa krijgt
5) Laat de ganache opstijven in de koelkast

MACARON SCHELPEN
1) Verwarm uw heteluchtoven voor op 150°C.
2) Meng het amandelpoeder, de zaadjes van 1 vanillestokje en de poedersuiker in een kom.
3) Klop de eiwitten stijf, als ze half stijf zijn, voeg beetje bij beetje de 50g fijne suiker toe. Blijf kloppen tot het eiwitschuim in zachte pieken geklopt is.
4) Voeg het mengsel van amandelpoeder en poedersuiker toe aan het eiwit en roer zachtjes tot het mengsel glad en glanzend is (het mengsel zal terugvallen, dat is normaal).
5) Plaats met behulp van twee kleine lepels of een spuitzak, de macaron koekjes met een diameter van twee centimeter op de bakplaat van uw oven (bedekt met bakpapier)
6) Laat ze 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
7) Bak ze 12 tot 15 minuten in het midden van de oven.
8) Vul de macarons met de ganache. Je macarons zullen de volgende dag nog beter zijn !


Culinaire tip: Vervang amandelpoeder door hazelnootpoeder of kokosnootpoeder.

Voor meer recepten, zie op onze Facebook pagina https://www.facebook.com/Nestle.Desserts.Belgium/