Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Wat vindt u van een meer plantaardige voeding?

Heroverweeg uw smaak- en voedingsbehoeften.

Alimentation végétale

Wanneer hebt u voor het laatst vlees gegeten? Gisteravond, vorige week, vorige maand?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder vlees te eten, door een ‘flexitarisch’ dieet aan te nemen dat zowel gezonder als milieuvriendelijker is.

De vraag neemt toe!

Dit dieet wordt steeds populairder en wordt als een goed alternatief beschouwd voor vegetarische of op vlees gebaseerde diëten.

Steeds meer mensen gaan de uitdaging aan om regelmatiger plantaardige maaltijden te bereiden, zonder daarom helemaal te stoppen met het eten van vlees.

In januari 2022 voerde iVOX in opdracht van de vzw EVA een onderzoek uit naar de eetgewoonten van de Belgen. Daaruit bleek dat het aantal Belgen dat dagelijks vlees of vis eet, blijft dalen. 

  • Eén Belg op de drie eet minstens één keer per week ‘veggie’ en vier op de tien omnivoren zouden in de toekomst minder vlees willen eten.
  • 28% van de Belgen eet minstens drie dagen per week vegetarisch.

De maaltijden zonder vlees van vandaag kunnen smakelijk zijn. Ze worden niet meer verbannen naar de donkere hoekjes van uw lokale kruidenierswinkel of supermarkt.

Bij Nestlé spelen we in op deze trend met voeding van plantaardige oorsprong die smaak en voedingswaarde biedt dankzij merken zoals Garden Gourmet, het op één na grootste vegetarische merk in Europa, dat in 15 landen wordt verkocht en geschikt is voor vegetariërs, veganisten en flexitariërs.

Alimentation végétale

Smaak en voedingswaarde, zelfs in plantaardige producten

De tijd dat trek in een klassieke, tijdloze cheeseburger met bacon betekende dat je je vegetarische doelen moest opgeven, is voorbij.

We zijn ervan overtuigd dat de eetgewoonten van de Belgen niet zullen veranderen door ze kost wat kost te dwingen om een meer plantaardig dieet te volgen. We denken dat het beter is om mensen op een welwillende manier uit te nodigen om een plantaardige culinaire wereld te ontdekken, rijk aan smaak en diversiteit, zonder afbreuk te doen aan de smaak. Dat is wat we proberen te doen met onze Garden Gourmet producten.

We zijn voortdurend op zoek naar echte plantaardige alternatieven om fijnproevers tevreden te stellen. Onze voedingsexperts werken elke dag aan het verbeteren van de bestaande producten en innoveren met nieuwe smaken.

In september 2020 lanceerde Garden Gourmet een tweede versie van zijn plantaardige burger, die oorspronkelijk in april 2019 werd gelanceerd. Deze burger biedt een uitstekende plantaardige smaak en een echt sappige textuur. Bovendien is de impact ervan op het milieu veel kleiner dan die van een traditionele rundvleesburger: er is 75% minder land voor nodig en er is 80% minder koolstofuitstoot. We noemen hem niet voor niets Sensational Burger.

Andere alternatieven

Alimentation végétale

Na de ontwikkeling van vleesvervangers en plantaardige dranken hebben we VUNA, gelanceerd, een plantaardig alternatief voor veganistische tonijn dat slechts 7 natuurlijke ingrediënten bevat en gemaakt is van erwten die in Europa worden geteeld.

Proef het verschil en ontdek de volledige omvang van ons gamma Garden Gourmet producten, een compleet gamma plantaardige alternatieven dat alleen nog op u wacht.